Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Όλυμπος: Επιχείρηση για αγνοούμενο ορειβάτη – Πού εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του

Όλυμπο

Ο νεαρός ορειβάτης παραμένει αγνοούμενος με τις ώρες να περνούν αργά και βασανιστικά για τους δικούς του ανθρώπους. Ο Όλυμπος σε κατάσταση συναγερμού…

Ο Όλυμπος στο επίκεντρο για τη μεγάλη επιχείρηση που στόχο έχει τον εντοπισμό ενός νεαρού άντρα. Ο ορειβάτης παραμένει αγνοούμενος και κάθε ώρα που περνά οι ελπίδες μειώνονται. Ο άτυχος άντρας δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους διασώστες. Τα πρώτα στοιχεία προκαλούν ανησυχία με τους άντρες της ΕΜΑΚ να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη στον Όλυμπο, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου. Τα ίχνη του χάθηκαν αργά το βράδυ σε χαράδρα στη θέση Μαυρόλογγος στον Όλυμπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης αποτελούσε μέλος μιας ομάδας που έκανε αγώνα ορεινού τρεξίματος, αλλά ο ίδιος δεν έφτασε ποτέ στον τερματισμό, που ήταν στη θέση Πριόνια.

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν μέσω του 112 την πυροσβεστική υπηρεσία και την αστυνομία, τα μεσάνυχτα της Κυριακής και αμέσως στήθηκε η επιχείρηση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αγνοούμενος ορειβάτης δεν έχει μαζί του ανοιχτό κινητό τηλέφωνο και το τελευταίο στίγμα του εντοπίστηκε στη χαράδρα μέσω GPS. 

Επί τόπου έσπευσε μία 10μελής ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ από τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε η ορειβατική ομάδα της Β΄ ΕΜΑΚ. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις