Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Όλυμπος: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση της ορειβάτισσας! [pics, vid]

Όλυμπος: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση της ορειβάτισσας! [pics, vid]

Στο Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται η 35χρονη ορειβάτισσα που τραυματίστηκε στον Όλυμπο
– Σταθερή η κατάσταση της υγείας της, έχει κατάγματα και στα πλευρά της
– Η διάσωση θρίλερ ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής
– Το πρώτο super puma δεν κατάφερε να προσεγγίσει και χρειάστηκε να σηκωθεί δεύτερο!
– Στην επιχείρηση συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες της ΕΜΑΚ – Συγχαρητήρια Τόσκα
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη δραματική διάσωση

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται η 35χρονη ορειβάτισσα που διασώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στον Όλυμπο.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Μαζί της ήταν και προσωπικό της πυροσβεστικής.

Το πρώτο super puma που προσπάθησε να προσεγγίζει το σημείο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να επιστρέψει χωρίς την 35χρονη στη Λάρισα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου απογειώθηκε δεύτερο super puma που δυνατότητα νυχτερινής πτήσης, που κατάφερε να προσεγγίσει και να παραλάβει την τραυματισμένη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας.

Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση της γυναίκας:

  

Σταθερή η κατάσταση της γυναίκας

Η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε χθες στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων παραμένει σταθερή.

Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.

Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Συγχαρητήρια Τόσκα

Συγχαρητήρια στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «για την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ειδικότερα ο κ. Τόσκας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα τμήματα των πυροσβεστών από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, της 2ης ΕΜΑΚ, του προσωπικού του στρατού, του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» και του ΕΚΑΒ, αλλά και στα πληρώματα των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτέλεσαν νυχτερινές πτήσεις διάσωσης υπό αντίξοες συνθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, fireservice.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις