Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Όλυμπος: Τέλος στο θρίλερ! Στο νοσοκομείο η 35χρονη ορειβάτης!

Όλυμπος ορειβάτης

– Μετά από πολλές ώρες αγωνιωδών προσπαθειών των Αρχών, η 35χρονη ορειβάτης βρίσκεται πια στο νοσοκομείο – Ο Όλυμπος παραλίγο να αποτελέσει θανάσιμη παγίδα
– Είχε τραυματιστεί μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων
– Πάνω από 10 άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και Super Puma συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσής της
– Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής πως η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε
– Όλο το χρονικό της υπόθεσης που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος

Όλυμπος: Ένας αγαπημένος προορισμός για τους ορειβάτες, που ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκληση. Ευτυχώς η 35χρονη ορειβάτης που από το πρωί του Σαββάτου, 06.01.2018, είχε τραυματιστεί, δεν πλήρωσε με την ζωή της αυτή την πρόκληση.

Από την πρώτη στιγμή γίνονταν τιτάνιες προσπάθειες για την διάσωσή της. Οι καιρικός συνθήκες φυσικά δεν ευνοούσαν, αφού η γυναίκα τραυματίστηκε σε περιοχή που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων!

Με μήνυμά της στο Twitter, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής, 07.01.2018, πως η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία.

Δείτε την ανάρτηση

Πρώτη προσπάθεια… ανεπιτυχής – Η ορειβάτης δεν ήταν μέσα

Το super puma σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε γύρω στις 16.30 το απόγευμα του Σαββάτου στην 110 Π.Μ χωρίς η 35χρονη ορειβάτης να βρίσκεται σε αυτό.

Η γυναίκα από τη FYROM αναμενόταν να έρθει στην Λάρισα σύμφωνα με το σχεδιασμό και την επιχείρηση διάσωσής της που έχει στηθεί από το πρωί στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω του σημείου και του σκοταδιού.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ, ωστόσο, το ελικόπτερο super puma δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα!!!

Στην 110 Π.Μ είχε ήδη φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ που θα την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο και εφημερεύει.

Δεύτερη προσπάθεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την πυροσβεστική αναμένονταν να σηκωθεί από τη Ρόδο, δεύτερο super puma που έχει τη δυνατότητα να πετάει νύχτα.

Όλυμπος: Το χρονικό του θρίλερ

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Μαζί της είναι και προσωπικό της πυροσβεστικής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις