Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ορεστιάδα – Κακοκαιρία Genesis: Η διάσωση σκύλου από βολεϊμπολίστα και οι σοβαρές πλημμύρες από drone

Ορεστιάδα – Κακοκαιρία Genesis: Η διάσωση σκύλου από βολεϊμπολίστα και οι σοβαρές πλημμύρες από drone

Η Ορεστιάδα δοκιμάζεται έντονα από την κακοκαιρία Genesis που έφερε πλημμύρες και μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, σε κατοίκους χωριών του νομού. Η διάσωση του σκύλου καταγράφηκε σε βίντεο…

Το βίντεο με τη διάσωση του σκύλου στην Ορεστιάδα τραβάει ο βολεϊμπολίστας Κώστας Μπαρμπούδης, που φρόντισε να μην χάσει χρόνο μόλις μπήκε στο πλημμυρισμένο του σπίτι. Έτρεξε στο σπιτάκι που βρισκόταν ο σκύλος και πολύ γρήγορα τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Φτάνοντας στο σπίτι και βλέποντας τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, ο Κώστας Μπαρμπούδης κατευθύνθηκε στο σημείο που βρισκόταν το σπιτάκι του σκύλου και με φωνή αγωνίας έδειχνε να φοβάται για την χειρότερη εξέλιξη. Μονολογώντας ακούγεται να λέει: “Όχι ρε, όχι ρε”.

Τελικά όταν έφτασε στο σημείο βρήκε το σκυλί του βρεγμένο πάρα πολύ αλλά ζωντανό κα το πήρε στην αγκαλιά του απομακρύνοντάς το σε ασφαλές σημείο.

Ο όγκος της βροχής στην Ορεστιάδα από την κακοκαιρία Genesis, ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να “κοπούν” στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια και αντίστροφα.

Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι, αφού δεν γνώριζαν αν θα βρεθούν κατά την διάρκειά της, με νέες τεράστιες ποσότητες νερού που έμπαιναν από παντού. Στην Λεπτή σπίτια πλημμύρισαν και κρύφτηκαν στις λάσπες. Στο σημείο εκείνο διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Ορεστιάδα αλλά και Παταγή, Αμπελάκια και το χωριό “κόπηκε” στα δύο. Δείτε τις εικόνες του evros-news.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις