Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ορεστιάδα: Το βίντεο ντοκουμέντο της συμπλοκής νεαρών με αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας σε κεντρική πλατεία!

Ορεστιάδα: Το βίντεο ντοκουμέντο της συμπλοκής νεαρών με αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας σε κεντρική πλατεία!

Αναστάτωση στην Ορεστιάδα με τις εικόνες να πλαισιώνουν τις καταγγελίες που διαδέχονται η μία την άλλη. Για συμπλοκή δίχως προηγούμενο κάνουν λόγο οι αυτόπτες μάρτυρες…

Aνάστατη είναι, εδώ και μέρες, η κοινωνία της Ορεστιάδας μετά τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών κατοίκων της πόλης και ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Οι πρωτοφανείς συγκρούσεις, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην «καρδιά» της Ορεστιάδας παίρνουν πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι οικογένειες των νεαρών που κατηγορήθηκαν ως βασικοί υπαίτιοι της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών προτίθενται τώρα να καταθέσουν μηνύσεις καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος των δύο νεαρών, «τις επόμενες μέρες ενδέχεται να ακολουθήσουν μηνύσεις, λόγω της αστυνομικής βίας που ασκήθηκε εις βάρος των πελατών μου». Οι άγριες συμπλοκές των νεαρών με τους αστυνομικούς έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικά βίντεο αποκαλύπτοντας τις εικόνες πανικού που επικρατούσαν, επί ώρες, στην κεντρική πλατεία της ακριτικής κωμόπολης.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ξεκάθαρα ένας ανήλικος να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, ενώ διακρίνονται νεαροί άνδρες με πολιτικά- οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες είναι αστυνομικοί που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας- να περιφέρονται κρατώντας στα χέρια τους γκλοπς…

Μόλις ξημέρωσε, συνεργεία της Πυροσβεστικής αλλά και του δήμου Ορεστιάδας επιδόθηκαν στο πλύσιμο της πλατείας, αφού υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα και πάρα πολλά σπασμένα μπουκάλια, δείγμα της αγριότητας των πρωτοφανών επεισοδίων.

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις