Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης – «Στόχος η αποκατάσταση της κανονικότητας»

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης – «Στόχος η αποκατάσταση της κανονικότητας»

Μια νέα αρχή στο δήμο Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/12/2023).

Ο Στέλιος Αγγελούδης έκανε λόγο για υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, έχοντας στο επίκεντρο μια νέα αντίληψη στη διοίκηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το karfitsa.gr κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Αγγελούδης μνημόνευσε τα λόγια του αείμνηστου δημάρχου Ιωαννιτών και φίλου του, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2023.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης: «Κρατώ ως πολύτιμο φυλακτό, οδηγό και φωτεινό σημείο αναφοράς μια φράση του, “Είναι θεμιτό να επιδιώκουμε το ανέφικτο. Πάντα όμως να πολιορκούμε το εφικτό. Ώστε να καθιστούμε στην πράξη τις επιλογές μας εφαρμόσιμες και άρα και βιώσιμες”. Αυτή τη μάχη του εφικτού είμαστε έτοιμοι να δώσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό μιας ανακυκλούμενης υποσχεσιολογίας που κουράζει και προσβάλει τους Θεσσαλονικείς. Αυτή η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: Δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση».

«Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από μας μόνο αλήθειες»

Ο νέος δήμαρχος μίλησε και για τις προεκλογικές του θέσεις για μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική πρόταση, τονίζοντας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ότι το νέο διοικητικό σχήμα είναι έτοιμο να υλοποιήσει αυτές τις προτάσεις.

«Θα είμαστε δίπλα τους, στις γειτονιές, στους δρόμους, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους και να φανούμε αντάξιοι των αυξημένων προσδοκιών τους. Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες», επεσήμανε.

Λογοδοσία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα

Πρόσθεσε πως από τους συνεργάτες του έχει ζητήσει σεμνότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια, ενώ βασικές αρχές του θα είναι η λογοδοσία, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα. «Δεν λειτουργούμε στο όνομα μας, αλλά στο όνομα των πολιτών. Υπηρετούμε το συλλογικό συμφέρον, δεν το υποτάσσουμε στο ατομικό. Κρούσματα αλαζονείας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά», είπε.’

Προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, με έμφαση στην καθαριότητα, την προστασία του δημόσιου χώρου, η ισότιμη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς, η ανάδειξη των τοπόσημων της πόλης και η δημιουργία χώρων πρασίνου.

«Βάζουμε τίτλους τέλους στην εγκατάλειψη της νέας Παραλίας και εν γένει του δημόσιου χώρου. Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, δημιουργούμε το Πάρκο Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους συμπολίτες μας θύματα του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνουμε την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. 

Προχωρούμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, στην διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή του ξύλινου ντεκ και στην υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου ανάπλασης της Άνω Πόλης. Ακόμη, προχωρούμε στην εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου ανάταξης των δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε σύμπλευση με την περιφερειακή αρχή», είπε ο κ. Αγγελούδης.

Τόνισε ότι δεν θα μείνει κανένας πίσω, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα στους δημότες και η πόρτα του δημαρχείου, όπως είπε, θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

Θα συγκροτηθεί Συμβούλιο Διεύθυνσης

Παράλληλα θα συγκροτηθεί, όπως ανέφερε, Συμβούλιο Διεύθυνσης, όπου κάθε μήνα θα συζητά ο ίδιος με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών για ζητήματα που ανακύπτουν, ώστε να δίνονται λύσεις στην πόλη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών.

«Κοιτώ σήμερα όλους τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και δεσμεύομαι ενώπιον τους πως δεν πρόκειται ποτέ να κρυφτώ, δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Δώστε μου τη δύναμη να δουλέψω σκληρά, να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε. Σας παρακαλώ να συγχωρήσετε τα όποια λάθη αναπόφευκτα γίνουν και σας θυμίζω, πως ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτε», υπογράμμισε.
Μετά από την ομιλία του νέου δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας όπως ορίζει ο νόμος. Προηγήθηκε ο θρησκευτικός αλλά και ο πολιτικός όρκος του νέου σχήματος.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις