Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ορμύλια Χαλκιδικής: Ξανά ισόβια στον συζυγοκτόνο που απήγαγε τον γιο του

Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το 2016, ο 40χρονος σκότωσε την γυναίκα του στην Ορμύλια Χαλκιδικής, άρπαξε τον γιο του και εξαφανίστηκε για 18 ημέρες.

Η υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον τότε, αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης του 40χρονου, έπεσε με ποινή ισόβιας κάθειρξης…

Γιαγιά παιδιών: Προσπαθούμε να σταθούμε σα δεύτεροι γονείς

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο GRTIMES η γιαγιά των παιδιών, τόσο ο μικρός Φοίβος που απήχθει το 2016 όσο και ο αδερφός του, δε θέλουν να δουν τον πατέρα τους.

«Είναι καλά στην υγεία τους, έχουν μεγαλώσει, είναι καλά παιδιά, είναι καλοί μαθητές, πρώτοι, προσπαθούν να μαθαίνουν ξένες γλώσσες. Προσπαθούμε να τα στέλνουμε όπου μας ζητάνε, να σταθούμε ως δεύτεροι γονείς».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Ήταν ένα ποινικό αδίκημα το 2016 το οποίο προσωπικά χαρακτηρίζω πρόδρομο στοιχείο γυναικοκτονίας. Σκότωσε τη γυναίκα του και πήρε σαν ασπίδα, να προφυλαχθεί, τον μικρό του τον γιο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 7 Ιανουαρίου 2016, η 41 ετών γυναίκα δολοφονήθηκε με 7 μαχαιριές από τον εν διαστάσει σύζυγό της μέσα στο σπίτι της. Στη συνέχεια, ο 40χρονος άρπαξε τον τετράχρονο γιο τους Φοίβο και εξαφανίστηκε για 18 μέρες, σημαίνοντας συναγερμό σε ένα ολόκληρο χωριό.

Σύμφωνα με τη κατηγορητήριο, όλα έγιναν σε «2-3 λεπτά» ενώ η μητέρα της άτυχης γυναίκας και μια άλλη συγγενής, που βρέθηκαν στον δρόμο του, δεν μπόρεσαν να τον εμποδίσουν να φύγει με το παιδί.

Ο 40χρονος φέρεται να σχεδίαζε να φύγει με τον γιο του στην πατρίδα του, ωστόσο βρέθηκε μαζί με το μικρό αγόρι σε αποθήκη κοντά στο σπίτι όπου έγινε έγκλημα.
Σύμφωνα με το voria.gr κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράνομη οπλοχρησία…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις