Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Μπλε φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Μπλε φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη

Στα μπλε «ντύθηκε» ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Στη χώρα μας, περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκε συμβολικά στα μπλε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του βραβευμένου με Νόμπελ Καναδού επιστήμονα της ιατρικής. Ο Φρέντερικ Μπάντινγκ αναφέρεται ως ο πρώτος που χρησιμοποίησε την ινσουλίνη στον άνθρωπο 100 χρόνια πριν.

Αποσκοπώντας, κυρίως στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την πάθηση και τις προεκτάσεις της στην καθημερινότητα όσων ζουν με διαβήτη ή ζουν κοντά σε ανθρώπους με διαβήτη, διοργανώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και συμβολικές φωταγωγήσεις ευαισθητοποίησης.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι «Εκπαίδευση για να προστατέψουμε το αύριο». Περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ μέχρι το 2030, ένας στους εννέα αναμένεται να εμφανίσει τη νόσο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις