Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Παλαιά Καρδαμύλη Μεσσηνίας: Η παραμυθένια καστροπολιτεία με το πιο όμορφο καμπαναριό

Παλαιά Καρδαμύλη Μεσσηνίας: Η παραμυθένια καστροπολιτεία με το πιο όμορφο καμπαναριό

Η Μεσσηνία έχει τις δικές της άγνωστες, πανέμορφες γωνιές. Μια από αυτές βρίσκεται στην Παλαιά Καρδαμύλη όπου δεσπόζει ένα ξεχωριστό καμπαναριό εκκλησίας…

Το ταξίδι στην Παλαιά Καρδαμύλη στη Μεσσηνία μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Τα κάστρα και ο ήλιος που τα «λούζει» τις περισσότερες μέρες του χρόνου, δημιουργούν εικόνες ειδυλλιακές.

Πρόκειται για ένα μέρος με τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μια περιοχή που έχουν επισκεφθεί διάσημοι αλλά και εθνικοί ήρωες όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η ομορφιά παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και οι τουρίστες που την επισκέπτονται φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μία κρυφή και σχετικά άγνωστη καστροπολιτεία στα παράλια της Μεσσηνιακής Μάνης που θαρρείς πως έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Για την ακρίβεια τόσο την ιστορία της όσο και την μοναδική ομορφιά της θα την ζήλευαν πολλά παραμύθια.

Σε αυτήν έκανε στάση ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προκειμένου να συναντήσει και να συμβουλευτεί τον καλό του φίλο Παναγιώτη Μούρτζινο πριν μεταβεί στην Καλαμάτα και κηρύξει την επανάσταση του 1821.

Στην Παλαιά Καρδαμύλη διασώζεται μέχρι σήμερα ο πανέμορφος Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα με το ομορφότερο ίσως καμπαναριό της Ελλαδας που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και διαθέτουν επιβλητική θέα τόσο στην νέα Καρδαμύλη όσο και στο απέραντο γάλαζιο του Μεσσηνιακού κόλπου.

Δείτε τις εικόνες της ομάδας Up Stories και θα καταλάβετε…

Τι να ζηλέψει λοιπόν από τα παραμύθια;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις