Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)
ΦΩΤΟ GRTIMES

Στο άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Θεσσαλονίκης, μαζί με σωματεία εκπαιδευτικών φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές.

Στην κορυφή των αιτημάτων των διαδηλωτών τίθενται τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης, όπως τα κενά στους εκπαιδευτικούς, η σχολική στέγη, στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και φέτος ειδικά η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την πανδημία του κορονoιου.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία μαζικές και μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων και περιορισμό στον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα στους 15, όχι το μόνο αξιόπιστο μέσο όπως λένε, για την πρόληψη κατά του κορονοϊού. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συμμετέχοντες καυτηρίασαν το φιάσκο όπως το χαρακτήρισαν με τις μάσκες, ενώ όπως είπαν δεν γίνεται να στοιβάζονται ακόμη και νήπια, σε τάξεις «κουτιά».

Ένα block εκπαιδευτικών και φοιτητών ξεκίνησε πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου μέσω Αριστοτέλους και Τσιμισκή και θα κατευθυνθεί προς το ΥΜΑΘ.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές, που είναι και οι περισσότεροι της συγκέντρωσης, ξεκίνησαν πορεία λίγο μετά τις 19:45.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει είναι Εγνατία – Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Ι. Δραγούμη – ΥΜΑΘ.

Ακούστε ένα απόσπασμα από όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κοκονάς:

Πηγή: grtimes

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις