Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2022: Μια μεγάλη αγκαλιά στον 18χρονο αριστούχο – Η υπόσχεση του δημάρχου Μυτιλήνης

Πανελλήνιες 2022: Μια μεγάλη αγκαλιά στον 18χρονο αριστούχο – Η υπόσχεση του δημάρχου Μυτιλήνης

Οι φετινές Πανελλήνιες ήταν το μεγάλο στοίχημα της ζωής του. Ο 18χρονος δεν κρύφτηκε πίσω από προβλήματα και δυσκολίες. Προσπάθησε, τα κατέφερε και έγινε είδηση στη Μυτιλήνη

Οι Πανελλήνιες του 2022 έχουν τους δικούς της πρωταγωνιστές. Παιδιά που διάβασαν, προσπάθησαν, στερήθηκαν και αγωνίστηκαν. Μαθητές που τα κατάφεραν. Ένας από αυτούς είχε να αντιμετωπίσει επιπλέον δυσκολίες στη Μυτιλήνη. Μακριά από την πατρίδα του. Να παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα για να φτάσει στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια και να βρίσκει διέξοδο στο διάβασμα. Ο 18χρονος συγκέντρωσε 18,25 στις Πανελλήνιες και έγινε είδηση. Η Λέσβος τον θεωρεί δικό της παιδί.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο με τον Ιρανό μαθητή Κουρό Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι. Ο δήμαρχος τον συνεχάρη που αρίστευσε στις Πανελλαδικές με 18,25 και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που αντιμετώπισε ερχόμενος από την πατρίδα του, στην Ελλάδα.

Ο Κουρό έφτασε στη Μυτιλήνη τρία χρόνια πριν μέσα σε μία βάρκα μαζί με τους γονείς του και παρά τις δυσκολίες μπόρεσε και πέρασε όλα τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν βγαίνοντας δεύτερος στην θετική κατεύθυνση στο σχολείο του.

«Αφού αντιμετώπισες με επιτυχία τα κύματα του Αιγαίου συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τα κύματα της νέας σου ζωής. Η μετριοφροσύνη και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη μεγάλη σου αυτή επιτυχία, δείχνουν στοιχεία μιας σωστής ανατροφής από τους γονείς σου» του τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

Δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Μυτιλήνης θα σταθεί δίπλα του αρωγός, θα μεσολαβήσει για την εξασφάλιση στέγης, ενώ μέσω του Ιδρύματος Ευστρατίου θα δοθεί οικονομικό βοήθημα – υποτροφία στον Κουρό καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά δώρα, ζητώντας για ότι προβλήματα αντιμετωπίσει να επικοινωνήσει μαζί του για να συμβάλει στην επίλυση τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις