Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Προσομοίωση σεισμού 7,6 Ρίχτερ σε απευθείας μετάδοση

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Προσομοίωση σεισμού 7,6 Ρίχτερ σε απευθείας μετάδοση

Σε μια αίθουσα του Πανεπιστημίου Κρήτης φαίνεται τι συμβαίνει σε ένα τόσο ισχυρό σεισμό. Η προσομοίωση δείχνει την ένταση του φαινομένου, με τις εικόνες να καθηλώνουν…

Ακόμα και η προσομοίωση ενός τόσο ισχυυρού σεισμού προκαλεί φόβο. Μια αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δείχνει ένα μέρος από αυτά που έζησαν εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία. Η αίθουσα συγκλονίζεται και η κάμερα είναι αδύνατον να μείνει σταθερή. Είναι η δύναμη της φύσης, όπως αποτυπώνεται στο εργαστήριο.

Πολλοί έχουν σκεφτεί ποια μπορεί να είναι η αίσθηση ενός σεισμού 7,7 Ρίχτερ με την δόνηση να κρατά ένα ολόκληρο λεπτό. Η δημοσιογράφος του Mega, Ευαγγελία Μαρινάκη, βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και βίωσε πως θα ήταν ένας τέτοιος σεισμός.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Φασούλας και οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης έχουν κάνει μια προσομοίωση ενός τέτοιου σεισμού. Ο σεισμός αφορά εκείνον που έγινε στην Ταϊβάν, μεγέθους 7,6 ρίχτερ και μπορεί κάποιος να νιώσει από την αρχή μια δόνηση.

Αρχικά, έρχονται κάποια προειδοποιητικά κύματα και μετά έρχονται τα κανονικά κύματα του σεισμού. Μόλις γίνει η δόνηση πρέπει να ακολουθήσουμε τα μέτρα για τον σεισμό, να προστατέψουμε κυρίως το κεφάλι μας από ό,τι μπορεί να μας χτυπήσει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις