Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Καλαμαριά: Ο 11χρονος Λέανδρος συγκίνησε τους πάντες

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Καλαμαριά: Ο 11χρονος Λέανδρος συγκίνησε τους πάντες

Η παρέλαση στην Καλαμαριά για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε και ο 11χρονος Λέανδρος έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα…

Ο 11χρονος Λέανδρος είναι ένα παιδί ξεχωριστό. Παρά τις δυσκολίες, βάζει και εκπληρώνει στόχους. Όπως είχε πει πριν από λίγες μέρες, ήταν αποφασισμένος να κάνει παρέλαση στην Καλαμαριά, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Πράγματι, πήρες μέρος και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Ο ίδιος αρκέστηκε να πει πως έκανε το χρέος στην πατρίδα.

Με υπερηφάνεια και καμάρι έκαναν παρέλαση σήμερα μαθητές και μαθήτριες για να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ενότητας και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Ο 11χρονος Λέανδρος ένα παιδί – μαχητής στη ζωή (από τα 2,5 έτη έχει χάσει την όρασή του) παρήλασε με τους συμμαθητές του από το 17o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες. Ο κόσμος τον καταχειροκρότησε.

Μετά την παρέλαση ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς ένιωσε. «Εγώ ένιωσα ότι απλώς έκανα το χρέος μου, ότι μπόρεσα και έκανα παρέλαση με όλα τα παιδιά του σχολείου μου. Εύχομαι όλα τα παιδιά με κάποια απώλεια να μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στις παρελάσεις τους», αναφέρει ο ίδιος.

Ο 11χρονος Λέανδρος έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών. Ένα παιδί-μαχητής της ζωής, που έχει πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια “A ball for all”, που εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας και έγινε για να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και ακολούθησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Ιουστίνου. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου, Βάσω Νικολέττου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από τη γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Βασιλική Λοΐζου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, το απερχόμενο δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη καθώς και από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και από εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου. Παρέστησαν, επίσης, η γενική γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Την παρουσίαση της παρέλασης έκανε ο ηθοποιός, Θανάσης Δισλής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις