Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις προετοιμασίες, κλειστοί δρόμοι, έκτακτα μέτρα

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις προετοιμασίες, κλειστοί δρόμοι, έκτακτα μέτρα

Στον ρυθμό της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη. Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την κορυφαία εκδήλωση της 81ης επετείου του ΟΧΙ.

Στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη στηθεί για την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η εξέδρα των επισήμων.

Παράλληλα, η Τροχαία Θεσσαλονίκης έχει τοποθετήσει κορδέλες και πινακίδες για την απαγόρευση στάθμευσης σε δρόμους κοντά στην κεντρική Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επιπλέον, τοποθετούνται και τα κιγκλιδώματα, τα οποία θα οριοθετούν τα σημεία όπου θα μπορεί να στέκεται το κοινό για να παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και 60′ λεπτά, σύμφωνα με τα νέα μέτρα λόγω της πανδημίας. Την ίδια ώρα, τοποθετούνται και οι τελευταίες ελληνικές σημαίες περιμετρικά του χώρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω του εθνικού πένθους μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ματαιώθηκε η  μαθητική παρέλαση που επρόκειτο να γίνει σήμερα, Τετάρτη (27.10.2021) στη συμπρωτεύουσα.

Επίσης, στη στρατιωτική παρέλαση της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, με μέγιστη χρονική διάρκεια 60′ λεπτών. Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, από τις 03:00 τα ξημερώματα και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, των οχημάτων στους δρόμους:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γεωργίου Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητροπολίτη Κυδωνιών.

Η 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

Η Μάρκου Μπότσαρη

Η 25ης Μαρτίου,

Η Π. Συνδίκα,

Η Παρασκευοπούλου,

Η Χατζή και 

Η 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Η Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τη Λεωφόρο Στρατού.

Η Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.

Η Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης.

Η Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

Η Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.

Από τις 05:00 τα ξημερώματα και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γεωργίου Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητροπολίτη Κυδωνιών.

Η 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

Από τις 07:00 το πρωί σταδιακά και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων: Μάρκου Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Στρατηγού Κακαβού.

Η Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Η Σουλιώτη, στο τμήμα της από την Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού.

Η Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης.

Σε ποιους ακόμα δρόμους θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση:

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας, εκτός από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους:

Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασιλέως Γεωργίου, μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθανασίου Σουλιώτη, μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Η Στρατηγού Κακαβού μέχρι το πέρας της παρέλασης.

Η Αθανασίου Σουλιώτη, στο τμήμα της από την Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού, μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Η Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Η Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω δρόμους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις