Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παρέλαση – Ρέθυμνο: Έτσι τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Παρέλαση – Ρέθυμνο: Έτσι τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η παρέλαση στο Ρέθυμνο ήταν για ακόμα μια χρονιά επιβλητική. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης…

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις στους δήμους του Ρεθύμνου για την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 40΄ με πλήθος κόσμου στην πόλη, στους δήμους Ανωγείων, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου, όσο και στις τοπικές κοινότητες τους, να τιμούν το ιστορικό «ΟΧΙ».

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, η τελετή κατάθεσης στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση των πολιτικών, πολιτιστικών, μαθητικών, στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας τμημάτων.

Για ενότητα των Ελλήνων, σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη των αγωνιστών για την ελευθερία έκαναν λόγο οι επίσημοι, ενώ σε μήνυμα του προς όλους τους Κρητικούς και Έλληνες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για την ανάγκη της ενότητας των Ελλήνων και την αξία της ιστορικής συνείδησης για το μέλλον ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής εκφράζει την ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η Ειρήνη στην περιοχή.

«Ο διαχρονικός συμβολισμός του «ΟΧΙ» είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με στόχο το καλό της Πατρίδας. Σήμερα, 83 χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι γιατί η χώρα μας στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Μιας ιστορίας που μας διδάσκει ότι το παρελθόν σφυρηλατεί το παρόν και προδιαγράφει με φωτεινά χρώματα το μέλλον», είπε ο κ. Αρναουτάκης ο οποίος μετέβη στα Χανιά και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως δήλωσε, εγγυώνται καθημερινά τη διατήρηση, εθνικής και εδαφικής ακεραιότητας, καθώς επίσης των δικαίων της πατρίδας, ενώ η αντιπεριφερειάρχης, Ρεθύμνης Μαρία Λιονή έκανε λόγο για συμπόρευση όλων των Ελλήνων ώστε στους δύσκολους καιρούς, όπως τους χαρακτήρισε, που ζούμε, με πολέμους, θανάτους αμάχων και νέων παιδιών, «…να εργαστούμε για να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας».

Στα Ανώγεια, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο ηρώο της Πλατείας Αρμί όπου αναγράφονται και μνημονεύονται τα θύματα των Ανωγειανών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τιμώντας τους διαχρονικούς αγώνες κάθε Ανωγειανού για το ύψιστο δικαίωμα τους στην ελευθερία όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Κάλεσε μάλιστα τους νέους και τις νέες να έχουν πίστη στα ιδανικά των προγόνων τους, να μην εγκαταλείπουν τη γνώση της ιστορίας και να αναζητούν την ταύτιση της πορείας τους στο σήμερα με τα ιδεώδη και τις αρχές των προγόνων τους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σε καιρούς που επιβάλλεται να υπάρχει αισιοδοξία, αγωνιστικότητα και ενότητα μεταξύ όλων μας». Δείτε παρακάτω εικόνες του rethemnosnews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις