Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρέμβαση τεσσάρων Μητροπολιτών στον Υπουργό Μετανάστευσης: Όχι επέκταση των δομών φιλοξενίας στη Θράκη

Παρέμβαση τεσσάρων Μητροπολιτών στον Υπουργό Μετανάστευσης: Όχι επέκταση των δομών φιλοξενίας στη Θράκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνὸ , Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα.

Στο κείμενό τους, οι Μητροπολίτες ζητούν να μη γίνει καμία επέκταση υφιστάμενων δομών μεταναστών στην περιοχή της Θράκης και να μη δημιουργηθεί νέα δομή. Μάλιστα, παρακαλούν τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, να ενημερώσει τους φορείς της περιοχής…

Το κείμενο των τεσσάρων Μητροπολιτών

Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται ευρεία συζήτηση επί του θέματος της εγκαταστάσεων μεταναστών στον Έβρο, εξ αφορμής πρόσφατης πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναρτήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2020, για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου», εμείς οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, επειδή από ετών διακονούμε σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή και γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματά της, τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της Χώρας μας, αιτούμεθα από το αρμόδιο Υπουργείο και την έντιμο Ελληνικὴ Πολιτεία να μην γίνει καμία επέκταση των υφισταμένων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη, και παρακαλούμε τον Εξοχότατο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, να ενημερώσει ει δυνατόν αυτοπροσώπως, τους φορείς της περιοχής επί του θέματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις