Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάρος: Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες παραλίες του νησιού – Η βράβευση και το διεθνές ενδιαφέρον!

Πάρος: Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες παραλίες του νησιού – Η βράβευση και το διεθνές ενδιαφέρον!

Η Πάρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι παραλίες που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση είναι πέντε…

Η Πάρος βρίσκεται σταθερά στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και το ενδιαφέρον για τις παραλίες της είναι έντονο. Πέντε τιμήθηκαν με την κορυφαία διεθνή διάκριση ποιότητας «Γαλάζια Σημαία 2018». Είναι τα Λιβάδια, ο Λογαράς, η Χρυσή Ακτή, η Πούντα και τα Τσερδάκια, που τιμήθηκαν στις 9 Μαίου 2018.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στο οποίο συμμετέχουν 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Η ανώτατη αυτή διάκριση αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και φέτος περιέλαβε πέντε παραλίες της Πάρου οι οποίες εκπλήρωσαν τα πολύ αυστηρά κριτήρια που θέτει ο θεσμός.

Αυτά είναι η υψηλή ποιότητα των υδάτων, η καθαριότητα, η πληροφόρηση και η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, η προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Στον διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα θριάμβευσε καταλαμβάνοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες καθώς «Γαλάζια Σημαία» πήραν 519 παραλίες της χώρας.

Η διάκριση, έχει τεράστια τουριστική σημασία καθώς τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν έμφαση σε προορισμούς βραβευμένους με «Γαλάζια Σημαία» οι οποίοι προτείνονται ανεπιφύλακτα στο διεθνές τουριστικό κοινό.

Πηγή: parianostypos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις