Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάρος – Κορονοϊός: Σε πάρκινγκ έξι 18χρονα παιδιά που νόσησαν – Με ρίγη και πυρετό την πιο δύσκολη νύχτα

Πάρος – Κορονοϊός: Σε πάρκινγκ έξι 18χρονα παιδιά που νόσησαν – Με ρίγη και πυρετό την πιο δύσκολη νύχτα

Η Πάρος βλέπει καθημερινά τα κρούσματα να αυξάνονται με τα ξενοδοχεία καραντίνας να γεμίζουν. Έξι νέα παιδιά που έκαναν διακοπές, έζησαν το δικό τους εφιάλτη…

Δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να μείνουν έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό, οι οποίοι και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου. Τα δύο παιδιά είχαν πυρετό και ρίγη και όμως επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητα.

Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, οι 18χρονοι ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου γνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Λόγω της καθυστέρησης, ένας πατέρας ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό και περίμεναν επί έξι ώρες τουλάχιστον στον χώρο στάθμευσης. Ωστόσο τα άλλα τέσσερα «δεν χώραγαν» στο ξενοδοχείο καραντίνας και παρέμειναν στο χώρο στάθμευσης, παρά τις προσπάθειες των γονιών τους, που τελικά πήραν τηλέφωνο και στην ΕΡΤ ζητώντας βοήθεια.

Η Πολιτική Προστασία αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια, την ώρα που ούτε η Εκκλησία δεν μπορούσε να προσφέρει ένα δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια. Όλοι θεωρούσαν ότι είναι αναρμόδιοι.

Πάρος: Ανασφάλεια για τα κρούσματα

Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο αριθμός κρουσμάτων της νόσου Covid – 19 «σκαρφάλωσε» στην Πάρο σε διψήφια νούμερα εντάσσοντας το νησί στο «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, σήμανε «καμπανάκι» συναγερμού στον πληθυσμό ο οποίος σπεύδει πλέον μαζικά στο Κέντρο Υγείας για να εμβολιαστεί.

Click4more: Μύκονος – Κορονοϊός: Σε απόγνωση 18χρονος που νόσησε – Τα δύσκολα βράδια και η δραματική του έκκληση

Οι εικόνες αναμονής του κόσμου είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Επιπλέον, το νέο μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις (15.7.2021) του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, ότι από το Σάββατο 17 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν test, ένα rapid και ένα self που θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ, φαίνεται να κινητοποίησε τον κόσμο, ειδικά τους εργαζομένους του νησιού στον τουρισμό.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos.gr, νέοι κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στην Πάρο στον τουριστικό τομέα, προσέρχονται να εμβολιαστούν για μια σειρά από προφανείς λόγους: 

Για την ατομική τους προστασία και υγειονομική ασφάλεια απέναντι στον επιθετικό ιό που πολλαπλασιάζει τα κρούσματά του, την αποφυγή συνεχών testing που κοστίζουν, αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής ομαλότητας και ηρεμίας εν μέσω της τουριστικής σεζόν τόσο για τους ίδιους όσο και για το νησί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις