Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάρος: “Τα Καπετανέικα” αψήφησαν τη φουσκοθαλασσιά!

Πάρος: “Τα Καπετανέικα” αψήφησαν τη φουσκοθαλασσιά!

Η διήμερη συναρπαστική γιορτή της ναυτοσύνης, “Τα Καπετανέικα” για τρίτη συνεχή χρονιά “άνοιξε πανιά” στην Πάρο, γοητεύοντας το κοινό και μυώντας το στην καταπληκτική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο της θάλασσας!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στα νερά της Νάουσας στην Πάρο και ολοκληρώθηκε με ένα τρικούβερτο γλέντι, παρά την ανεμοθύελλα και τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Πανέμορφα, ξύλινα σκαριά το ένα πλάι στο άλλο στόλισαν κι εφέτος το λιμάνι της Νάουσας όπως σε καιρούς αλλοτινούς, και το σύνθημα για τον θεαματικό αγώνα επίδειξης μέσα στον ναουσαίικο κόλπο δόθηκε, εν μέσω αυτή τη φορά φουσκοθαλασσιάς και συνθηκών έντονου ανέμου!

Σε τίποτα όμως δεν πτοήθηκαν τα περήφανα σκαριά! Μάλλον το μικρό τους ταξίδι έγινε λόγω καιρικών συνθηκών συντομότερο και πιο περιπετειώδες. Αλλά μήπως η περιπέτεια και οι θαλασσινές αντιξοότητες δεν είναι μέρος της ναυτικής ζωής;

Πάρος: Μύηση στη ναυτοσύνη

Ο συναρπαστικός αγώνας των ξύλινων σκαφών μάγεψε για μια ακόμη χρονιά τον κόσμο! Τον ταξίδεψε νοερά στον κόσμο του διαχρονικού πολιτισμού του Αιγαίου και των ανθρώπων του, αναμοχλεύοντας τον παντοτινό πόθο για άνοιγμα στους γαλάζιους ορίζοντες κάτω από τον ουρανό του Αρχιπελάγους.

Η εκδήλωση, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία αναβίωσης της ναυτικής μας κληρονομιάς, μια περιήγηση στη ναυτική ιστορία του τόπου μας, που η αναπάντεχη ωστόσο καιρική “φρεσκαδούρα” της προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια και θεαματικότητα!

“Τα Καπετανέικα” ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου με ένα μαραθώνιο, τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι – έπος που κράτησε από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας!

πηγή: parianostypos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις