Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα – Αγώνας καρτ: Δεν υπήρχε άδεια για θεατές – Έδιωχναν διασώστη του ΕΚΑΒ

Πάτρα – Αγώνας καρτ: Δεν υπήρχε άδεια για θεατές – Έδιωχναν διασώστη του ΕΚΑΒ

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως σχετικά με τον αγώνα καρτ στην Πάτρα που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός 6χρονου αγοριού και δείχνουν εγκληματική προχειρότητα αλλά και ανευθυνότητα.

Ο αγώνας καρτ στην Πάτρα δεν ήταν δηλωμένος λόγω κορονοϊού σαν κανονική αθλητική εκδήλωση με θεατές και τα ηλεκτροκίνητα καρτ δεν ήταν ασφαλισμένα στο κύριο ασφαλιστήριο. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί μια σοβαρότατη καταγγελία διασώστη του ΕΚΑΒ για τις σκηνές που ακολούθησαν μετά το ατύχημα.

Το πρωί της Πέμπτης οι γιατροί ξεκίνησαν τη διαδικασία αφύπνισης του 6χρονου που εξελίσσεται ομαλά. Για όλα όσα συμβαίνουν ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι γονείς του μικρού Φώτη, που ελπίζουν μέσα στις επόμενες μέρες να μιλήσουν ξανά με το παιδί τους.

Όλα αυτά την ώρα που αποκαλύπτεται πως για τον αγώνα δεν υπήρχε άδεια για θεατές. Στήθηκε μια πίστα στο κέντρο της Πάτρας, υποτίθεται έρημη, και όλοι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν από τα κάγκελα, βαφτίστηκαν διερχόμενοι. Κάτι που διαβάσαμε και στην ανακοίνωση της διακοπής του αγώνα.

Το 6χρονο παιδί «βαφτίστηκε» διερχόμενο από το σημείο και τα παράλογα συνεχίζονται όπως ανέφερε η εκπομπή Live News. Ανδρας των ΕΚΑΒ μέσα από έγγραφη καταγγελία του προσπαθεί να περιγράψει τον πανικό των διοργανωτών, όταν τους ζήτησε να πλησιάσει, με εκείνους να μην τον αφήνουν.

«Ο κόσμος που βρισκόταν γύρω άρχισε να απορεί και να εξοργίζεται. Του είπα ‘σε παρακαλώ άφησέ με, υπάρχει ανάγκη να μπω’. Δεν μου απάντησε».

Αναίσθητο το τραυματισμένο παιδί,αλλά ο άντρας του ΕΚΑΒ απαγορεύεται να πλησιάσει

Το παιδί παραμένει αναίσθητο και στο σημείο επικρατεί αναστάτωση. Κάθε δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο αλλά ο άντρας του ΕΚΑΒ απαγορεύεται να πλησιάσει.

«Ρώτησα τον υπεύθυνο γιατί δε με άφησε να μεταβώ στον τόπο του συμβάντος. Εκείνη την στιγμή, γύρισε προς το μέρος μου ο κύριος … πιάνοντάς με από τους ώμους και φωνάζοντάς μου, με έντονο ύφος και σπρώχνοντάς με ‘πίσω, πίσω στη θέση σου, ακούς τι σου λέω;’ Σεβόμενος την ιδιότητά μου, δεν του απάντησα και αποχώρησα».

Μέσα σ’ όλα όμως έχει προκύψει θέμα και με τα ασφαλιστήρια. Στον κανονικό αγώνα καρτ που έγινε στην ίδια πίστα, ίσχυε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ομοσπονδίας όμως στην επίμαχη επίδειξη με τα ηλεκτρικά καρτ δεν ίσχυε το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έτσι, η ευθύνη για το συγκεκριμένο ατύχημα δε βαρύνει την Ομοσπονδία αλλά τον διοργανωτή των παράπλευρων εκδηλώσεων, που θα πρέπει να έχει κάνει ξεχωριστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι ποινικές ευθύνες, βέβαια, παραμένουν, οπότε για όλα αυτά θα αποφασίσουν το επόμενο διάστημα τα δικαστήρια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις