Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάτρα: Αιφνιδιαστική συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ από το tempo24
ΦΩΤΟ από το tempo24

Τεταμένο ήταν το κλίμα μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα. Οι πρώτοι είχαν αποκλείσει περιμετρικά το χώρο γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο προσπαθώνας να πείσουν τους δεύτερους να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, μέλη της Χρυσήε Αυγής πετούσαν προκηρύξεις δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Στο σημείο έφτασε και διμοιρία των ΜΑΤ. Η συγκέντρωση των ανθρώπων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στην οδό Μαιζωνος, ήταν αιφνιδιαστική…

Ξαφνικά, 50 άνθρωποι εμφανίστηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο. Για τις 19:00 είχε προγραμματιστεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ομιλία του βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγού και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών είχε σκοπό να ακυρώσει την εκδήλωση.

Λίγο πριν τις 20:00 οι 30 αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Όλγας. Πριν αποχωρήσουν, έκαψαν προκηρύξεις της οργάνωσης και έγραψαν συνθήματα στα γραφεία της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η πορεία που έκαναν στο κέντρο της πόλης ολοκληρώθηκε στις 20.0) ενώ μια ομάδα περίπου 20 ατόμων παρέμεινε έξω από το πρώην παράρτημα, με την αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά.

Πηγή: PatrasTimes, tempo24

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε