Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Άναψαν φωτιές οι 9 λέξεις καθηγητή σε μαθήτρια της Γ Λυκείου

Πάτρα: Άναψαν φωτιές οι 9 λέξεις καθηγητή σε μαθήτρια της Γ Λυκείου

Σε εξέλιξη η έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο που βρίσκεται στην Πάτρα. Έξω φρενών η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας, ζητάει την τιμωρία του καθηγητή…

Αναβρασμός σε σχολείο στην Πάτρα, με έναν καθηγητή να βρίσκεται στο στόαστρο μιας ολόκληρης τάξης. Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, υποστηρίζουν ότι παρενόχλησε μια μαθήτρια κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Η μητέρα της πήγε στο γραφείο των καθηγητών και ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία. Ο εκπαιδευτικός αρνείται τα πάντα, με τα παιδιά την περασμένη Παρασκευή να κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη διεύθυνση να μην κλείσει το θέμα.

Αναστάτωση προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα στην Πάτρα, η αποκάλυψη για καθηγητή Λυκείου της πόλης, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας της Γ’΄Λυκείου. Η καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, η οποία δήλωσε πως σήμερα Δευτέρα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να διερευνηθεί πλήρως η καταγγελία.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κυρία Πιερρή και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα έχει δράσει άμεσα με πολύ καλά αντανακλαστικά. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το πρωί της περασμένης Παρασκευής (27-01-2023) πήγε στο σχολείο η εξαγριωμένη μητέρα της μαθήτριας και κατήγγειλε τον καθηγητή, εξιστορώντας παράλληλα τα όσα της μετέφερε η κόρη της.

Όπως δήλωσε η μητέρα, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η 17χρονη μαζί με μία συμμαθήτριά της, κάθονταν και διάβαζαν εν ώρα διαλείμματος αγγλικά! Κάποια στιγμή ο καθηγητής πλησίασε την μαθήτρια, κοίταξε τι διάβαζε και όπως τόνισε η μητέρα της μαθήτριας, της είπε «αγγλικά διαβάζεις; Γιατί εγώ ξέρω ότι «φτιάχνεσαι» με Ρώσικα»!

Ο υπαινιγμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθήτριας η οποία μάλιστα έβαλε τα κλάματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν και όταν εκλήθη αρνήθηκε τα πάντα, ενώ έβαλε και τις φωνές λέγοντας πως και παλαιότερα τον είχαν κατηγορήσει αλλά δεν είχε αποδειχθεί το παραμικρό.

Θα πρέπει να τονιστεί πως την Παρασκευή μαθητές του Λυκείου έκαναν αποχή από το μάθημα την ώρα του συγκεκριμένου καθηγητή. Κανείς δεν μπήκε στην τάξη σε ένδειξη συμπαράστασης στην συμμαθήτριά τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις