Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Από καρδιακή ανακοπή ο θάνατος του Δημήτρη Κωνσταντίνου στις Άνδεις – Το επίσημο πόρισμα [vid]

Πάτρα: Από καρδιακή ανακοπή ο θάνατος του Δημήτρη Κωνσταντίνου στις Άνδεις – Το επίσημο πόρισμα [vid]

Ο γιατρός Δημήτρης Κωνσταντίνου άφησε την τελευταία του πνοή στις Άνδεις, μπροστά στους φίλους του. Δύο μήνες μετά την τραγωδία δημοσιοποιήθηκε το επίσημο πόρισμα…

Φινάλε δόθηκε αργά χθες  στην οδυνηρή περιπέτεια των Άνδεων με την έκδοση του επίσημου ιατροδικαστικού πορίσματος και την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας της Μεντόζα, για τα αίτια του αφνίδιου θανάτου του πατρινού γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου στο όρος Aconcagua.

Ο θάνατος του γιατρού, στις 14 του περασμένου Γενάρη, όπως ενημερώνει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στις Άνδεις, Παναγιώτης Κοτρωνάρος, οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.

Το βίντεο με τον γιατρό την ώρα που ορειβατεί

https://www.facebook.com/pkotro/videos/10213660125994246/

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κοτρωνάρου μετά την τραγωδία

«Στις 14 Ιανουαρίου 2018 στις 3.30μμ ο συνορειβάτης μου Δημήτριος Κωνσταντίνου άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή, στα 6.900m κάτω από την κορυφή του όρους Aconcagua των Άνδεων. Αυτά που γράφουν τα ξένα site περι νοσοκομείου και βοήθειας από μέλη άλλων αποστολών είναι ψευδέστατα.

Προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον 10-12 ακόμα ορειβάτες μέλη των διεθνών αποστολών Aconcagua Vision και Inca Expeditiones με οδηγούς βουνού UIAGM οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μου για βοήθεια, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, μας αγνόησαν παντελώς.

Παρέμεινα μόνος μου με τον Δημήτρη κάνοντας του ΚΑΡΠΑ για περίπου 20 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσπάθησα να τον μεταφέρω χαμηλότερα καταναλώνοντας πολλές δυνάμεις, αλλά ήταν αδύνατον σε αυτό το υψόμετρο.

Όταν άφησα τον Δημήτρη τους πρόλαβα στην κατάβαση να ψάχνουν μέσα στην ομίχλη την διαδρομή για το Camp Cholera όπου είχαν στήσει τα αντίσκηνα τους και τους διόρθωσα καθώς είχα καταγράψει την πορεία της ανόδου με το GPS. Από εκεί συνέχισα μόνος την κατάβαση ως το Camp Nido Condores (5.600m) όπου επιβεβαίωσα το συμβάν στους Rangers και την αστυνομία βουνού οι οποίοι είχαν ήδη ενημερωθεί.

Πηγή: thebest.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις