Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα – Αθήνα σε μόλις 99 λεπτά άνετα και ξεκούραστα – Εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Εντυπωσιάζει η νέα εθνική οδός Αθηνών – Πατρών που αλλάζει για πάντα τα δεδομένα στις μετακινήσεις
– Ο χρόνος για να φτάσει κανείς από Πάτρα – Αθήνα πέφτει στα 99 λεπτά ενώ ακόμα υπάρχουν δύο εμπόδια
– Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει το μεσημέρι τη διπλή σήραγγα της περιοχής “Παναγοπούλα” που θα δείτε
– Φωτογραφίες και βίντεο που καθηλώνουν από τη νέα εθνική οδό – Για έργο σταθμό μιλούν οι ειδικοί

 

Πάτρα – Αθήνα σε 99 λεπτά και μάλιστα χωρίς το πόδι να πατήσει βαθιά το γκάζι. Ναι, όπως διαβάσατε. Οχι σε δύο ώρες, αλλά σε 99 λεπτά έγινε η διαδρομή Πάτρα – Αθήνα ως το δαχτυλίδι στην Κηφισίας. Αν θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια απόσταση είχε διανυθεί σε 108 λεπτά μέσα από το τούνελ της Παναγοπούλας που εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Την περασμένη εβδομάδα είχαν παραδοθεί και άλλα τμήματα του δρόμου στην κατεύθυνση Πάτρα – Αθήνα και η σπουδαιότερη νέα παράδοση ήταν η σήραγγα του Πλατάνου, λίγο πριν την Ακράτα όπως έρχεται κάποιος από την Πάτρα.

Ετσι, λοιπόν, σε 99 λεπτά φτάνει κανείς στην Αθήνα και προπαντός ξεκούραστος, άνετος και ατσαλάκωτος, έτοιμος για δουλειά. Αν, μάλιστα ξεπεραστούν τα δύο εμπόδια που ακόμα υπάρχουν, στις Καμάρες λίγο πριν από το Αίγιο και κοντά στην έξοδο Σελιανίτικα και στο Ρίο όπου οι τεχνικές απαιτήσεις του κόμβου καθυστερούν την ολοκλήρωση και σε συνδυασμό με την αποπεράτωση κάποιων εργασιών της τελευταίας στιγμής που ήταν σε εξέλιξη σε τρία με τέσσερα σημεία, τότε χρονικά η Πάτρα από την Αθήνα θα απέχει λιγότερο από 99 λεπτά.

Ομως, προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή την Αθήνα – Πάτρα στα δύο προαναφερόμενα εμπόδια (Ρίο και Καμάρες) προστίθενται άλλα δύο που είναι το Δερβένι και το Καμάρι. Στο Δερβένι διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή, οπότε καθυστερεί η αποπεράτωση του δρόμου, ενώ στο Καμάρι (απέχει πέντε με έξι χιλιόμετρα από το Ξυλόκαστρο) ο λόγος της καθυστέρησης είναι τα αρχαία που βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι εκδρομείς του Πάσχα θα ταξιδέψουν με άνεση στο νέο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα όσοι πηγαίνουν προς Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα, θα διαβούν και το τούνελ της Κλόκοβας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου και και θα συνεχίσουν το ταξείδι τους στο νέο αυτοκινητόδρομο Αντίρριου – Ιωαννίνων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε