Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάτρα: Αθώος ο οδηγός που είχε καταδικαστεί σε 58 χρόνια κάθειρξη – Το χρονικό της υπόθεσης!

Πάτρα: Αθώος ο οδηγός που είχε καταδικαστεί σε 58 χρόνια κάθειρξη – Το χρονικό της υπόθεσης!

Σε απίστευτο εφιάλτη εξελίχθηκε για τον Πολωνό οδηγό νταλίκας – ψυγείου, μιας από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρίες της Ευρώπης, το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα, προκειμένου να φορτώσει σταφύλια από περιοχή της Ελευσίνας με προορισμό την Ολλανδία…

Όταν έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας στις 27-8-2011 και αφού προηγουμένως είχε διανυκτερεύσει μέσα στην καμπίνα της νταλίκας την οποία είχε σταθμεύσει στο πάργκινγκ ενός βενζινάδικου κοντά την Πάτρα, σε έλεγχο των λιμενικών διαπιστώθηκε ότι μέσα στο επικαθήμενο ψυγείο είχαν αθόρυβα διεισδύσει 16 Αφγανοί που με την καθοδήγηση ενός Κούρδου, επικεφαλής του κυκλώματος προώθησης μεταναστών στην Ευρώπη, είχαν εντέχνως παραβιάσει την κλειδαριά ισπανικού τύπου που διέθετε το επικαθήμενο και φτιάχνοντας αυτοσχέδιες κρύπτες ετοιμάζονταν να αποπλεύσουν μαζί με τον ανύποπτο οδηγό.

Αμέσως οι λιμενικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον οδήγησαν στον Ανακριτή Πατρών, ενώ κατάσχεσαν την νταλίκα και επέβαλαν διοικητική κράτηση στους Αφγανούς. Ο Ανακριτής άφησε προσωρινά ελεύθερο τον Πολωνό οδηγό, επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση ύψους 5.000€, την οποία κατέβαλε για λογαριασμό του η Εταιρία HZ Transport.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε αρχικά στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τον Ιούνιο 2015, όπου ομόφωνα Εισαγγελέας και Δικαστής αποφάσισαν την ενοχή του ατυχούς Πολωνού οδηγού, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη (κατά συγχώνευση) 58 ετών και χρηματική ποινή 78.000€, ενώ ορίστηκε για την έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης του οδηγού ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακ/των της Πάτρας, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Πολωνίας, μέλη των συνδικάτων ευρωπαίων οδηγών και εκπρόσωποι διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκφράζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την τύχη του οδηγού.

Το Δικαστήριο αφού εξέτασε από την αρχή όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και αφού εκτίμησε ιδιαίτερα την κατάθεση του ειδικού κλειθροποιού – συνεργαζόμενου με την Ε.Λ.Α.Σ σε υποθέσεις διαρρήξεων κ. Κοσμά Πυλαρινού, από τον Πύργο, ο οποίος εξήγησε με τεχνικούς όρους ότι οι κλειδαριές ισπανικού τύπου είναι πανεύκολο να ανοιχθούν χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης, κήρυξε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη  του κ.Εισαγγελέα αθώο τον οδηγό, ο εφιάλτης του οποίου έληξε με αίσιο τρόπο.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις