Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πάτρα: Εικόνες ντροπή στο Άσυλο Ανιάτων – Βγάζουν ασθενείς με κορονοϊό στο διάδρομο

Πάτρα: Εικόνες ντροπή στο Άσυλο Ανιάτων – Βγάζουν ασθενείς με κορονοϊό στο διάδρομο

Οι εξελίξεις στο Ασυλο Ανιάτων στην Πάτρα είναι ραγδαίες μετά τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τροφίμους του ιδρύματος αλλά και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το flamis.gr, συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως «απομόνωσαν ασθενή που είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ,βάζοντας τον στο χολ του ορόφου! Ούτε καν μέσα σε δωμάτιο…».

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα ύποπτα κρούσματα δεν βγαίνουν από τον χώρο (πχ χολ ή διάδρομος) αλλά παραμένουν σε μονόκλινο δωμάτιο.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος ασθενής «τοποθετήθηκε» στο χολ – διάδρομο που οδηγεί στην ταράτσα του Ιδρύματος, ακριβώς δίπλα από το ασανσέρ.

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών στο Ασυλο είχαν καταγραφεί 37 κρούσματα σε ασθενείς, ενώ δύο κατέληξαν! Ο ένας στο Νοσοκομείο και ο άλλος στο κρεβάτι του στο Ιδρυμα. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος αναγκάστηκε να μεταβεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα κάνοντας έγγραφη καταγγελία επισημαίνοντας πως «η μη τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και ο μη εμβολιασμός του ασθενή, (που ενώ υπήρχε  έγκριση από τους οικείους του δεν έγινε καθώς όπως είπαν… κάπου τους παράπεσε το mail ), συνιστούν έκθεση σε κίνδυνο τόσο των ασθενών ,όσο και των εργαζομένων»!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις