Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση γέφυρας

Πάτρα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση γέφυρας

Μνήμες από τον φονικό σεισμό στο Αίγιο, το 1995, “ξύπνησαν” με τις συγκλονιστικές εικόνες από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής (23.07.2023), που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. 

Πρόκειται για τη γέφυρα στην οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, κομμάτι της οποίας έπεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκαν 1 νεκρός και 5 τραυματίες, και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους, για να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “ακούγονται φωνές μέσα από τα συντρίμμια”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα ήταν Ρομά, που είχαν επιλέξει να μείνουν εκεί, λόγω του καύσωνα. Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. 

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες. Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.
Επίσης στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.
Επίσης στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ξαφνικά έπεσε η γέφυρα πάνω τους, και πως ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. 

 

Διακοπή κυκλοφορίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις