Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Φουντώνουν οι καταλήψεις στα σχολεία! Αγωνία για τη μητέρα μαθητή που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό

Πάτρα: Φουντώνουν οι καταλήψεις στα σχολεία! Αγωνία για τη μητέρα μαθητή που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπό κατάληψη βρίσκονται 11 σχολεία, στην Πάτρα. Οι καταλήψεις ξεκίνησαν την Τρίτη σε τρία σχολεία της Αχαΐας και μέσα σε τρεις μέρες ακολούθησαν κι άλλα.

Οι μαθητές ζητούν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ολιγομελή τμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες. Αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται: ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, 8ο, 2ο, 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Παραλίας , 12ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ.

Επίσης υπό κατάληψη είναι τα παρακάτω Γυμνάσια: 1ο Παραλίας, 12ο, 2ο  και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

«Πονοκέφαλος» για τις Αρχές παραμένει η υπόθεση με την μητέρα στην Πάτρα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο, η οποία βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό ενώ συμμετείχε στην κατάληψη στο σχολείο του γιού της. Και αυτό διότι η ιχνηλάτηση των επαφών της αλλά και η εκτίμηση για το εύρος της διασποράς είναι αδύνατη.

Η ίδια δήλωσε ότι «δεν είμαι κατά της μάσκας, όπως λανθασμένα γράφτηκε αρχικά, αλλά ίσα ίσα δεν την αποχωρίζομαι». Η μητέρα, όπως εξήγησε, στηρίζει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε, αλλά όπως διευκρίνισε, οι μαθητές που κάνουν κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πάτρας δεν είναι κατά της χρήσης μάσκας, αλλά κατά της χρήσης μάσκας ως μοναδικού μέτρου πρόληψης.

Ζητούν δηλαδή και μάσκα να φορούν αλλά και οι τάξεις να μην έχουν πάνω από 15 μαθητές και να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες. Όπως είπε, πήγε πριν πάει να κάνει το τεστ κορωνοϊού να αφήσει χρήματα στο παιδί της στα κάγκελα του σχολείου. Στην συνέχεια έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία για τρία σχολεία. Το 2ο Λύκειο, το Λύκειο του μαθητή που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας αλλά και για το σχολείο όπου εργάζεται ο πατέρας του μαθητή του 2ου Λυκείου.

Πηγή: thebest.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις