Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πάτρα: Ξεσπούν οι συγγενείς του 49χρονου που πέθανε μετά το «άκυρο» από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Τι υποστηρίζει ο διοικητής

Πάτρα: Ξεσπούν οι συγγενείς του 49χρονου που πέθανε μετά το «άκυρο» από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Τι υποστηρίζει ο διοικητής

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με πόνο στην πλάτη, έφυγε, και πέθανε.

Οι συγγενείς του 49χρονου καταγγέλλουν πως πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας και ζήτησε πρώτες βοήθειες, εκεί του είπαν ότι δεν εφημερεύουν και τον έδιωξαν. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πόνο στην πλάτη.

Λίγη ώρα μετά, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης, άφηνε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο του αδερφού του.

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση, χάθηκε ένας άνθρωπος, δεν πρέπει να χαθεί άλλος» ξεσπά στο newsit.gr ο αδερφός του 49χρονου. «Τα νοσοκομεία τα έχουμε για να διώχνουν τον κόσμο ή να τον νοσηλεύουν;» λέει ο ίδιος.

Πως περιγράφουν το χρονικό οι συγγενείς

Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα, η σύζυγος του αδερφού του μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.

“O άνθρωπος ήταν σπίτι του και ένιωσε μια αδιαθεσία, έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, συνάντησε τον security που ήταν στην είσοδο, τον ρώτησε αν μπορεί να περάσει μέσα γιατί δεν ένιωθε καλά, τον άφησε ο άνθρωπος και μπήκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Εκεί συνάντησε κάποιες νοσοκόμες και του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι γιατί δεν εφημερεύει το νοσοκομείο” αναφέρει η ίδια και συνεχίζει “βγαίνει τότε ο άνθρωπος από το νοσοκομείο, αφού τον έδιωξαν και του είπαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι και πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο”.

Όταν πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τα όσα μας λέει η κ. Δήμητρα, του είπε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει να πάρει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά του είπε, “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι. Μετά από 5 με 10 λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο. Τον πήγε στο Ρίο ο αδερφός του, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του”.

“Ήταν ζαχαροπλάστης και οικοδόμος, τα τελευταία 7 με 8 χρόνια ασχολούνταν με την εστίαση” καταλήγει.  

Υπενθυμίζεται πως ο Θάνος Πλεύρης έχει ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.

O 49χρονος

Διοικητής Νοσοκομείου: Μας είπε ότι έχει ψύξη

Από τη μεριά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” παρουσιάζει αλλιώς τα πράγματα.

Μιλώντας στο tempo24.news είπε πως ο 49χρονος τους ανέφερε ότι έχει ψύξη και όχι το αντίθετο.  

Ο κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

“Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό”, αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο Νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία οφείλουν να εξετάζουν τα περιστατικά, εφημερεύουν δεν εφημερεύουν

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει πως «τα Νοσοκομεία εφημερεύουν, δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται . Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας, όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξ άλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Γι αυτό και το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ’ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια.

12: 15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας

Από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του.

Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Της είπε ότι το πρωί πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φάρμακα. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου.

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρός να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά εξω από το νοσοκομείο.

Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί.

Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εαν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί πολλές ώρες πριν. Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό, όπως είπε στη Νοσηλεύτρια.

Γι αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ’ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί.

Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου/ με πληροφορίες από: tempo24.gr.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις