Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πάτρα: «Ξέχασαν» να εμβολιάσουν 85χρονο στο Άσυλο Ανιάτων – Κόλλησε κορονοϊό και νοσηλεύεται

Πάτρα: «Ξέχασαν» να εμβολιάσουν 85χρονο στο Άσυλο Ανιάτων – Κόλλησε κορονοϊό και νοσηλεύεται
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο 85χρονου είναι τρόφιμος στο «Άσυλο Ανιάτων», στην Πάτρα. Οι συγγενείς του είχαν δώσει την έγκρισή τους να εμβολιαστεί ο ηλικιωμένος, από τον περασμένο Μάιο. Φαίνεται όμως ότι η έγκριση κάπου… παράπεσε και ο άνθρωπος δεν εμβολιάστηκε ποτέ!

Το αποτέλεσμα είναι τώρα, να κολλήσει κορονοϊό και να κινδυνεύει η ζωή του καθώς είναι ανεμβολίαστος ο 85χρονος!

Σύμφωνα με το thebest.gr ο άτυχος 85χρονος νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και η ζωή του είναι σε κίνδυνο αφού πάσχει από σοβαρά νοσήματα και τώρα με τον κορονοϊό, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

Η οικογένειά του, είχε δώσει έγκριση να εμβολιαστεί από τις 17 Μαΐου, για την πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου. Έστειλε το σχετικό email με την συναίνεση για το εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί. Οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένειά του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλε νέο email, συναινώντας για να γίνει η τρίτη δόση εμβολίου, ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε εμβολιαστεί ούτε με την α΄ούτε τη β΄δόση!

Η απάντηση που έλαβαν από τη γραμματεία του Ιδρύματος ήταν ότι η ευθύνη της 8μηνης καθυστέρησης του εμβολιασμού του ανήκει στον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με το thebest που ερεύνησε το περιστατικό, τα στοιχεία παραπέμπουν σε αμέλεια από την πλευρά του υπαλλήλου που δέχεται τα email αλλά και αμέλειας ή πολύ αραιής εμφάνισης κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Όλα αυτά, σε πένα ίδρυμα που τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν πάνω από 20 κρούσματα σε τροφίμους, με περίπου 10 εξ αυτών να νοσηλεύονται.

 
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις