Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πάτρα: Ξύλο σε καθηγητή, καπνογόνα και λιποθυμίες – Μαθητές του ΕΠΑΛ σε νοσοκομείο

Πάτρα: Ξύλο σε καθηγητή, καπνογόνα και λιποθυμίες – Μαθητές του ΕΠΑΛ σε νοσοκομείο

Αθλιότητες σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα με τα μαθήματα να τινάζονται στον αέρα. Μαθητές πήραν στο κυνήγι καθηγητή και άναψαν καπνογόνα, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική…

Σε αρένα με άγριο ξύλο και διαδοχικά χτυπήματα μετατράπηκε το σχολείο που συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ στην Πάτρα, με τη διεύθυνση να ειδοποιεί κάποια στιγμή ασθενοφόρα για τους μαθητές που είχαν λιποθυμήσει και την αστυνομία για να επιστρέψει η ομαλότητα. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα 10 μαθητών της Γ’ Λυκείου άρχισε να κυνηγάει έναν καθηγητή που έτρεχε πανικόβλητος. Κάποια στιγμή, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τον έπιασαν στα χέρια τους και άρχισαν να τον χτυπούν. Το επεισόδιο όμως δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τα παιδιά άναψαν καπνογόνα και κάποιοι ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους. Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου του 2023, με τα μαθήματα να τινάζονται στον αέρα. Όχι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο λόγος που πυροδότησε την «έκρηξη» των μαθητών παραμένει άγνωστος.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχολικό συγκρότημα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, καθώς χρειάστηκε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε μαθητές που λιποθύμησαν, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά, εξαιτίας των οποίων οι γονείς, αλλά και οι καθηγητές είναι ανάστατοι.

Η εφημερίδα «Γνώμη» επικοινώνησε με την Διευθύντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία ενημερώθηκε άμεσα από τους Διευθυντές των σχολείων για το περιστατικό και πώς αντιμετώπισαν το επεισόδιο, δίνοντας σαφείς οδηγίες για την πάταξη τέτοιων φαινομένων εν τη γένεσή τους.

Όπως είπε «είναι αδιανόητο να δημιουργούνται τέτοια περιστατικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και επικίνδυνα και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν θα το επιτρέψουμε και όποιος είναι υπεύθυνος θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις