Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Μαρτυρία για την κατάρρευση γέφυρας – «Είναι πεθαμένοι τους είδα»

Πάτρα: Μαρτυρία για την κατάρρευση γέφυρας – «Είναι πεθαμένοι τους είδα»

Η κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πόλη, με τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Μέσα στην ατυχία του να βρεθεί κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα, στάθηκε τυχερός αφού κατάφερε να απεγκλωβιστεί σώος. Ο άντρας που μιλάει στην κάμερα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί πέραν του ενός που διαπιστώθηκε τα πρώτα λεπτά. Όπως λέει η γέφυρα έπεσε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα», λέει Ρομά που βρίσκεται στην Πάτρα, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα της στιγμή της κατάρρευσής της.

«Γλίτωσα από θαύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα ο Ρομά που βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της. Μάλιστα, αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, υποστηρίζει: «Έχει δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι με τις επιχειρήσεις για τη διάσωσή τους να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας ενώ το ΕΚΑΒ μετέφερε έναν νεκρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών. Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής που με τα χέρια και εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν κάτω από τους τόνους μπετό που έχουν πέσει.

Eν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τους δύο εγκλωβισμένους αγνοούμενους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις