Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Μπλόκο αρνητών στο νεκροτομείο – Οι κινήσεις τους για να κερδίσουν αποζημιώσεις

Πάτρα: Μπλόκο αρνητών στο νεκροτομείο – Οι κινήσεις τους για να κερδίσουν αποζημιώσεις

Οι αρνητές στην Πάτρα κατάφεραν να μπλοκάρουν το νεκροτομείο με τις κινήσεις που κάνουν να είναι πανομοιότυπες. Πώς προσπαθούν να ενοχοποιήσουν γιατρούς…

Οι αρνητές του κορονοϊού κάνουν πλέον «ντου» στο νεκροτομείο της Πάτρας και καταφέρνουν να το «μπλοκάρουν»! Oι ενέργειες οικογενειών ατόμων που κατέληξαν από κορονοϊό, με τους συγγενείς να αμφισβητούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και να κινούν διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις δεν έχουν τελειωμό.

Κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντος εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Αρχικά, προσφεύγουν σε αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία -ως οφείλει- δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Όπως είναι γνωστό, η ολοκλήρωση ενός εργαστηριακού ελέγχου απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς -χρησιμοποιώντας μια προσωρινή αιτία θανάτου, για παράδειγμα «απροσδιόριστη αιτία»- να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κορονοϊός. Και φυσικά να «διαδώσουν» στα social media πως και εκείνοι «έπεσαν θύματα της μεγάλης απάτης του κορονοϊού» αφού ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, έγραψε «κορονοϊός», ενώ το νεκροτομείο και ο ιατροδικαστής… δεν το βεβαιώνει!

Έτσι με τον τρόπο αυτό οι «αρνητές» στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών ελπίζοντας σε μία καλή αποζημίωση! Σύμφωνα με το pelop.gr, την περασμένη Τρίτη το νεκροτομείο της Πάτρας έμεινε κλειστό για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του, μετά τη διενέργεια νεκροτομής σε περιστατικό COVID-19.

Οι συγγενείς της νεκρής προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές αμφισβητώντας την αιτία θανάτου, θέλοντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε σε πανελλαδικό επίπεδο με αφετηρία την Πάτρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις