Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Ναυάγησε το σχέδιο για μαζική απόδραση

φυλακές Δομοκού

Δώδεκα κρατούμενοι των φυλακών του «Αγίου Στεφάνου» της Πάτρας, ετοίμαζαν μεθοδικά να αποδράσουν. Μάλιστα, το σχέδιό τους προς την ελευθερία, περιελάμβανε και την ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου του κλειστού καταστήματος κράτησης. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Νεολόγου», το σχέδιο τους ναυάγησε την τελευταία στιγμή, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το περασμένο Σάββατο, τις βραδινές ώρες, οι 12 κρατούμενοι «ύφαιναν» την απόδραση τους, με πρώτο βήμα του πλάνου τους την ομηρία ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, κάτι που – σύμφωνα με τα σχέδιά τους – θα τους διευκόλυνε να βγουν από τις φυλακές χωρίς αντιστάσεις από τους φύλακες.

Όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον «ξενοδόχο», μιας και οι πληροφορίες για το σχέδιο της ομαδικής απόδρασης από το σωφρονιστικό κατάστημα, έγιναν ευρύτερα γνωστές, με αποτέλεσμα να υπάρξει αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, που ματαίωσαν τα σχέδιά τους.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας, μετά από πληροφορίες της Ασφάλειας, έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής,  με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί με άκρα μυστικότητα να αποτραπεί η απόδραση τους και να ξεκινήσουν την άμεση μεταγωγή των 12 κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την επιτυχημένη επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και τις άμεσες μεταγωγές των 12, το Κατάστημα Κράτησης της Πάτρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.

Νεκρός κρατούμενος τα ξημερώματα

Συναγερμός στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου το πρωί καθώς βρέθηκε νεκρός κρατούμενος! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του dete. gr, ο άνδρας νεαρής ηλικίας, βρέθηκε από τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές και η η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις