Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάτρα: Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε κατάστημα – Ακατάλληλες οι συνθήκες λένε οι γονείς

Πάτρα: Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε κατάστημα – Ακατάλληλες οι συνθήκες λένε οι γονείς

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γονείς των παιδιών που γράφτηκαν στο 54ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς στεγάζεται σε κατάστημα με τις συνθήκες να είναι ακατάλληλες.

Οι αίθουσες είναι μικρές και με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις.

Στο νηπιαγωγείο, στο οποίο λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου, φοιτούν 30 παιδιά και διδάσκουν τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και μία εκπαιδευόμενη.

Παράλληλα μηδαμινές είναι και οι συνθήκες υγιεινής αφού όπως περιγράφουν οι γονείς ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν δύο τουαλέτες εκ των οποίων όμως μόνο μια λειτουργεί. Οι αίθουσες έχουν μόνο δυο μικρά παράθυρα έτσι ώστε να ανανεώνεται ο χώρος των παιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Πάτρας παραδέχεται ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο 54ο νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το θέμα είναι προς επίλυση με την χρήση κτηρίου ιδρύματος της περιοχής και έως τότε η λύση που προτείνεται είναι η χρήση κοντέινερ.

Το πόρισμα από την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει περιέλθει εις γνώση των γονέων και αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα από τη στιγμή που όχι μόνον δε ελήφθησαν μέτρα αλλά αυξήθηκε και ο αριθμός των παιδιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις