Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων απαντάει για την έρευνα στο θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων απαντάει για την έρευνα στο θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά

Ο ιατροδικαστής που έχει ζητήσει να διερευνηθεί αν πίσω από τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα, κρύβεται η ασφυξία, επανέρχεται με νέα ανάρτηση…

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τονίζει πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία και στην έρευνα που γίνεται για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Οι Αρχές πηγαίνουν με προσοχή, βήμα – βήμα, ώστε να μην μείνει κενό κανένα κρίσιμο και καθοριστικό κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης. Ο χρόνος, όπως επαναλαμβάνουν με νόημα τις τελευταίες μέρες, όλοι εκείνοι που ασχολούνται με τη διερεύνηση, λειτουργεί υπέρ των Αρχών.

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καθυστέρηση στο πόρισμα της άτυπης επιτροπής τριών συναδέλφων. Οι δύο μάλιστα συνάδελφοι που συμμετέχουν σε αυτή δεν έχουν πραγματοποιήσει νεκροψία – νεκροτομή ούτε έχουν καμία σχέση με τα υπό κρίση περιστατικά και καλούνται να εκτιμήσουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα σε συνδυασμό με τους ιατρικούς φακέλους της υπόθεσης και τα λοιπά διαθέσιμα στοιχεία. Είναι ακριβώς η δουλειά που καλούνται και κάνουν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροδικαστές σε κάθε υπόθεση αντίστοιχης φύσης που αναλαμβάνουν. Εργασία που απαιτεί πολλές ημέρες, εβδομάδες και πολλές φορές και μήνες», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Twitter. 

Νωρίτερα ο ιατροδικαστής μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για την υπόθεση. «Θέλω να γίνει διακριτό ότι στην ιατροδικαστική πρακτική, ο κόσμος δεν γνωρίζει τη διαδικασία. Αρχικά, είναι πάντα ένας ιατροδικαστής του δημοσίου. Από εκεί και πέρα, οι γονείς μπορούν να έχουν τον δικό τους τεχνικό σύμβουλο που να είναι παρών στην νεκροτομή, και σε αυτή την περίπτωση της Τζωρτζίνας, δεν υπήρξε κανείς, και σε κανένα παιδι από όσο γνωρίζω. Σε όλες τις υποθέσεις καλούνται πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα.

Ο ιατροδικαστής του δημοσίου έχει εκείνη την ώρα το σώμα, τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Δεν έχει δικογραφίες ούτε ιατρικες εξετάσεις. Άρα, απευθύνεται σε έναν τεχνικό σύμβουλο που κάνει μια άλλη πτυχή της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν κάνουμε νεκροτομές εμείς οι τεχνικοί σύμβουλοι, εμείς μελετάμε το σύνολο του φακέλου και να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα»

«Στην πρώτη υπόθεση βγήκε ένα πόρισμα από τη συνάδελφο, μία αιτία θανάτου. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα της εξέτασης – η ηπατική ανεπάρκεια είναι το εύρημα. Απο εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς γονιών, να εκφράσουν μία αμφιβολία για την αιτία θανάτου είτε λένε ότι, όλο αυτό που μας έλεγαν οι γιατροί μεχρι το σημείο που κατέληξε το παιδί, δεν ταιρίαζει με την ιατροδικαστική έκθεση. Οπότε εκεί ορθώς ο δικαστικός λειτουργός, ορίζει έναν ιδιώτη πραγματογνώμονα», τόνισε ο κ. Λέων.

«Εάν κάποιος αμφισβητεί την εξέταση, τότε μπορούμε να κάνουμε επανεξεταση. Κάνουμε μήνες για να κάνουμε επανεξέταση των φακέλων. Τα παιδιά έχουν νοσηλευτεί για βαριές νόσους, δεν είναι μία απλή γρίπη. Για να αποκλείσει κανείς το χειρότερο πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις», συμπλήρωσε.

«Αιφνίδιους θανάτους έχουμε και στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο παρέμεναν αδιευκρίνιστοι. Σε μία οικογένεια να συμβεί είναι πιθανό. Ωστόσο 3 θανατοι παιδιών, θα πρέπει να υπάρξει γενετική ανωμαλία για να είναι αιτία θανάτου ο αιφνίδιος θάνατος», κατέληξε λέγοντας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις