Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Οι νέες φωτογραφίες του αδικοχαμένου Πάνου Τζαβάρα και το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του!

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Οι μνήμες της τραγωδίας που συγκλόνισε την Πάτρα και όχι μόνο, ζωντανεύουν ξανά – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του, στο facebook…

Στις 2 Μαϊου του 2012, η Πάτρα μάθαινε με την καρδιά σφιγμένη ότι το παιδί δύο πολύ αγαπημένων ανθρώπων της, του Κώστα Τζαβάρα και της Φαίδρας Δούρου, παρασύρθηκε από ένα τζιπ και η ανεμελιά της βόλτας με το ποδήλατό του, κατέληξε σε τραγωδία, σέρνοντας πίσω της δεκάδες ερωτήματα και μια καθολική απαίτηση: την δικαίωση του 15χρονου μέσα από το μόνο δρόμο της δικαιοσύνης. Η υπόθεση του Πάνου Τζαβάρα, δεν είναι υπόθεση της οικογένειάς του που ακόμη και σήμερα περιμένει μια «συγγνώμη» που ποτέ δεν ήρθε, αλλά υπόθεση της πόλης, υπόθεση της κοινωνίας που οφείλει να σταματάει τα τζιπ όσο… πολυτελή και αν είναι αυτά και να δίνει ασφάλεια στα παιδιά.

ΦΩΤΟ από thebest.gr

Για τις οικογένειες Δούρου και Τζαβάρα, όπως και για όλες τις οικογένειες που έχουν θρηνήσει θύματα στην άσφαλτο, είναι σαφές ότι η απώλεια δεν αντισταθμίζεται με δικαστικές αποφάσεις. Όπως είναι σαφές και ότι η δικαστική εκκρεμότητα, προσθέτει επιπλέον βάρος και οξύνει τον πόνο της πληγής. Το Φεβρουάριο του 2014, η οδηγός εκείνου του μοιραίου τζιπ, κρίθηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πάτρας ένοχη για το τροχαίο δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Πάνου Τζαβάρα, με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι για το δυστύχημα υπήρχε και υπαιτιότητα του Πάνου, όπως προέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η γυναίκα οδηγός αποχώρησε με την συνοδεία αστυνομίας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Στο μεταξύ, 3,5 χρόνια μετά, ο Πάνος, είναι πάντα εδώ. Η απώλειά του, δεν έσβησε λεπτό την ανάμνησή του. Οι φωτογραφίες του συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του facebook και να συγκλονίζουν.

Ο πατέρας του Πάνου έγραψε πριν από λίγες ώρες στο facebook:”Νομίζω πως νιώθω σαν κάποιος να μη βεβαιώθηκε ότι πέθανα…αρκετά….. ότι με σκότωσε για τα καλά και έρχεται πάλι….να σκοτώσει τι ;;;;; ένα νεκρό κορμί;;;Οκ τον περιμένω λοιπόν….Βλέπετε αν κάποιος οδηγεί ξέφρενα κι αλλοπρόσαλλα και στο μεταξύ σκοτώνει έναν δεκαπεντάχρονο λεβέντη είναι μια απλή αμέλεια η οποία τιμωρείται με δυόμιση χρόνια με αναστολή…..Ούτε καν με μια άφαιρεση του διπλώματος για κανένα μήνα….έτσι ρε αδερφέ για τα μάτια του κόσμου……..Και στο μεταξύ η φοβερή ποινή των δυόμιση ετών με αναστολή είναι κάπως βαριά….οπότε πρέπει να κάνει έφεση για μείωση….να ξεπλύνει το αίμα…Να το κάνει….αλλά…. τα αίματα της “αμέλειας”…δεν θα τα ξεπλύνει…ειναι ανεξίτηλα και καλά φυλαγμένα……και ακολουθούν….

ΦΩΤΟ από thebest.gr

ΦΩΤΟ από thebest.gr

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε