Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Ομόφωνα αθώος ο φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε 41χρονο – Το σκεπτικό της απόφασης

Πάτρα: Ομόφωνα αθώος ο φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε 41χρονο – Το σκεπτικό της απόφασης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου εξέδωσε την απόφασή του για τη θανατηφόρα συμπλοκή σε φανοποιείο έξω από την Πάτρα. Σχεδόν δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό με έναν 41χρονο νεκρό, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του συνεργείου κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος.

Όλα έγιναν στις 3 Φεβρουαρίου του 2020 στην περιοχή του Άνω Σουλίου στην Πάτρα όταν ο 41χρονος πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο φανοποιείο, όπου ήχησε ο συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε κι ο 40χρονος φανοποιός οπλισμένος. Εκεί διαπίστωσε ότι ο 41χρονος εισβολέας είχε παραβιάσει τον χώρο και κρατούσε μία καραμπίνα.

Όπως σημειώνει το pelop.gr, ακολούθησε αιματηρή συμπλοκή με μοιραία κατάληξη, καθώς ο 40χρονος φανοποιός, για να αμυνθεί πυροβόλησε τον 41χρονο με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Καταλυτικό ρόλο στην απαλλακτική ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου, η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα (05.12.2022), φαίνεται ότι «έπαιξε» το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπήρχε στο συνεργείο και κατέγραψε το θύμα να κυνηγά τον φανοποιό.

Θυμηθείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας:

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες!

Ο 40χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή μόνο για παράνομη οπλοκατοχή. Στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι το 41χρονο θύμα, είχε ψυχιατρικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις