Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: Πέθανε μωρό 2,5 μηνών – Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών

Πάτρα: Πέθανε μωρό 2,5 μηνών – Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών

Το μωρό πέθανε σε νοσοκομείο στην Πάτρα, με τα αίτια του θανάτου του, να μην έχουν αποσαφηνιστεί. Για μικρόβιο κάνουν λόγο γιατροί, που περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης…

Θλίψη στην Πάτρα για ένα μωρό μόλις 2,5 μηνών που πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης. Το άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση από τους γονείς του, που όπως φαίνεται δεν είχαν αντιληφθεί έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το αγγελούδι κατέληξε, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος την οικογένεια. Οι γονείς αλλά και οι γιατροί περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Το μωρό πέθανε λίγες ώρες μετά από την μεταφορά του, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και φιλοξενήθηκε σε αυτό μέχρι που κατάληξε παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πληροφορίες που μεταφέρονται με επιφύλαξη από ιατρικούς κύκλους θέλουν το παιδί να προσβλήθηκε από κάποιο μικρόβιο (μια πιθανότατα είναι από μηνιγγιτιδόκοκκο), το οποίο δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Για το περιστατικό θα ζητηθεί άδεια της οικογένειας για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή, με στόχο να αποκαλυφθούν τα αίτια του αναπάντεχου θανάτου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις