Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Στα χέρια του Ανδρέα Ηλιάδη το βρέφος των 35 ημερών που παραμένει διασωληνωμένο

Πάτρα: Στα χέρια του Ανδρέα Ηλιάδη το βρέφος των 35 ημερών που παραμένει διασωληνωμένο

Το βρέφος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Πάτρα. Ο Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε για την κατάσταση της υγείας του. Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για το αγγελούδι…

Το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο με τους γιατρούς που το παρακολουθούν στην Πάτρα, να χαρακτηρίζουν την κατάστασή του κρίσιμη και τις επόμενες ώρες καθοριστικές. Επικεφαλής των προσπαθειών τους, ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης. Προέχει όπως λέει να ξεπεραστεί ο σοβαρότατος κίνδυνος και στη συνέχεια μέσα από σειρά εξετάσεων, θα διαπιστωθεί το πρόβλημα που έφερε το αγγελούδι στα πρόθυρα του θανάτου. Στο πλευρό του, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που περιμένουν μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.

Μάχη για να κρατήσουν το μωράκι των 35 ημερών στη ζωή δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομέιο Πατρών στο Ρίο, με μπροστάρη τον Ανδρέα Ηλιάδη. Το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, κάτι που παραδέχθηκε, έμμεσα και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης: «Ολη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα. Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί και μετά θα τα βρούμε τα υπόλοιπα».

Από τα λόγια του κ. Ηλιάδη στην εφημερίδα Πελοπόννησος καταλαβαίνει κανείς πως το μωράκι παλεύει πραγματικά για την επιβίωσή του. Το βρέφος μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου στο Καραμανδάνειο χωρίς σφυγμό σχεδόν.

Οι γιατροί διαπίστωσαν οξεία υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί με γάλα για μια-δυο μέρες. Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, λόγω της μεγάλης κρισιμότητας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις