Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Στο εδώλιο ο Κώστας Πελετίδης γιατί δεν έδωσε στοιχεία εργαζομένων [pics, vid]

Πάτρα: Στο εδώλιο ο Κώστας Πελετίδης γιατί δεν έδωσε στοιχεία εργαζομένων [pics, vid]

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών βρίσκεται ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, όπου πρόκεται να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς αρνήθηκε να αποστείλει τους φακέλους για την αξιολόγηση συμβασιούχων Δημοτικών Υπαλλήλων, κατά την διαδικασία της κινητικότητας.

Ο Κώστας Πελετίδης, με πορεία από το Δημαρχείο στην οδό Μαιζώνος, έφτασε στα Δικαστήρια, όπου εργαζόμενοι του Δήμου και απλοί πολίτες πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης.

“Κατηγορείται  γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Δήμου.

Στο πλευρό του οι εργαζόμενοι

O Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί για σήμερα Τετάρτη ως ένδειξη συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων θα προχωρήσει σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών στις 8 το πρωί. Μάλιστα έχει αποφασιστεί στάση εργσαίας από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ.

“Βρισκόμαστε στο πλευρό του  Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος  με την άρνησή του να δώσει στοιχεία και φακέλους των εργαζομένων υπερασπίστηκε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, που είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη στον αγωνιστή Δήμαρχο  της Πάτρας”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι.

Πηγή: tempo24, patrastimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις