Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης Μαρίας – ”Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε” [pic, vid]

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ο θάνατος της 8χρονης Μαρίας βύθισε στο πένθος τους γονείς της και συγκλόνισε τη χώρα. Η μητέρα της ξεσπάει…

«Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε για το τίποτα, ειλικρινά για το τίποτα. Θα κηδέψω και θα θρηνήσω πρώτα τη κόρη μου και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους», είναι ο σπαραγμός της μάνας της 8χρονης Μαρίας από το Μιντιλόγλι που κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης. Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ηταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ή αν υπήρχε κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία της.

H 8χρονη εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ηταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τη Μεγαλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε και έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Ψάχνουμε και εμείς να βρούμε γιατί πέθανε το παιδί μας. Πηγαινοερχόμασταν στο νοσοκομείο για να δούμε τι έχει. Εισήχθη 2 Απριλίου. Πριν την εισαγωγή της στις 2 Απριλίου είχαμε πάει 3 φορές. Είχε πυρετό και μας έδιωχναν συνεχώς από το νοσοκομείο. 2 Απριλίου μας έβαλαν μέσα. Ο πυρετός της έφτανε μέχρι 38, 5 το πολύ 39. Έκανε τρεις φορές την ημέρα πυρετό και οι γιατροί δεν ήξεραν τι έχει. Έκαναν εξετάσεις και έψαχναν τι έψαχναν δεν ξέρω». Και πρόσθεσε: «Της έπαιρναν αίμα κάθε μέρα, το πρωί ήταν ευδιάθετη και το βράδυ παραληρούσε. Το παιδί μου έπεσε ξαφνικά σε κώμα. Ήταν στα χέρια μου εκείνη τη στιγμή. Την κάναμε μπάνιο εκείνη την ώρα. 11 Απρίλη ξημερώματα Μεγάλη Τρίτη πέθανε. Βγήκε θετική η κόρη μας στην εξέταση για την γρίπη H1N1 αλλά δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει από αυτό το παιδί μας».

Η Μαρία ήταν μαθήτρια της β’ δημοτικού. Δάσκαλοι, φίλοι και συγγενείς έχουν σοκαριστεί από το ξαφνικό θάνατο του παιδιού. Αυτό που αναζητούν οι γονείς της μικρής Μαρίας, Κωνσταντίνος και Χαρίκλεια, οι οποίοι έχουν ένα ακόμα παιδί, τον Νικόλαο, μέσα στη βαθειά τους οδύνη είναι απαντήσεις για την αιφνίδια απώλειά της.

Πηγή: thebest.gr, dete.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε