Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα – θάνατος εισαγγελέα Γιώργου Τσιρώνη: Τι συνέβη από τον εμβολιασμό μέχρι το τέλος του

Πάτρα – θάνατος εισαγγελέα Γιώργου Τσιρώνη: Τι συνέβη από τον εμβολιασμό μέχρι το τέλος του

Το χρονικό από τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό μέχρι την τραγική κατάληξη του Γιώργου Τσιρώνη από την Πάτρα, περιγράφει ο θεράπων ιατρός του άτυχου εισαγγελέα, που νωρίτερα την Τετάρτη (15.09.2021) οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Μιλώντας στο thebest.gr, o ειδικός παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος εξιστορεί την εξέλιξη της υγείας του εισαγγελέα Γιώργου Τσιρώνη.

Ο 60χρονος έφυγε τη Δευτέρα (13.09.2021) από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη, που ξεκίνησε τον Μάιο κι ενώ είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού πριν το Πάσχα με AstraZeneca.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος, ο Γιώργος Τσιρώνης «είχε κάνει τη δεύτερη δόση του Astrazeneca και 15 μέρες μετά αισθάνθηκε κούραση και δύσπνοια. Μία εβδομάδα μετά τού διαγνώσαμε πνευμονική εμβολή. Μπήκε αμέσως σε θεραπεία και άρχισε να βελτιώνεται και θα σωζόταν από την εμβολή, μέχρι που ένα βράδυ υπέστη ανακοπή καρδιάς. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης. Ζούσε και πέθαινε για αρκετές ώρες! Έγιναν 30 – 40 απινιδώσεις».

Πάτρα – εισαγγελέας Γιώργος Τσιρώνης: Η μοιραία εμβολή

Συνεχίζοντας την περιγραφή ο θεράπων ιατρός του άτυχου εισαγγελέα σημειώνει ότι ο 60χρονος ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας όπου έμεινε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου έπαθε εμβολή που έφερε τον θάνατο.

«Για εμένα δεν φταίει το εμβόλιο αν και χρονικά σχετίζεται. Είχε νοσήματα που είναι συμβατά με θρομβώσεις και πνευμονικές εμβολές. Ναι μεν είχε κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν ευθύνεται αυτό για την ανακοπή. Η καρδιά του ήταν κουρασμένη από άλλες αιτίες. Αν ο εμβολιασμός συνέτεινε δεν μπορώ να το πω», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί της Τετάρτης (15.09.2021) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών κηδεύτηκε ο εισαγγελέας, η ταφή του οποίου θα γίνει στο κοιμητήριο Βραχνεΐκων, σκορπίζοντας θλίψη στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις