Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Τους έπιασαν έτσι μέσα σε φορτηγό – Τα παιχνίδια της γάτας με το ποντίκι [pic, vid]

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ρισκάρουν τη ζωή τους για να διαφύγουν στην Ιταλία. Για τους περισσότερους αυτό το ρίσκο είναι αδύνατον να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Τις παράτολμες απόπειρες φυγής των μεταναστών που “γαντζώνονται” καθημερινά σε νταλίκες και κοντέινερ με προορισμό την Ιταλία καταγράφει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή». Παράλληλα ζει μερικές ώρες μέσα στο παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ την καθημερινότητα των προσφύγων καταγράφει τις παράτολμες απόπειρες φυγής προσφύγων και μεταναστών σε νταλίκες και κοντέινερ με προορισμό την Ιταλία. Αναφέρεται στον Ουασίμ Σαχίντ που προσπαθεί να διαφύγει στην Ιταλία όμως όπως λέει, δεν είναι έτοιμος ακόμη.

Ακολουθεί τους πιο έμπειρους σε κάθε τους βήμα για να μάθει. “Παρακολουθώ την τεχνική και θα δοκιμάσω αργότερα” λέει. Ο 32χρονος Πακιστανός πέρασε στην Ελλάδα μέσω του Έβρου πριν από τρεις μήνες. Προσπάθησε να φτάσει από τη βαλκανική οδό στη Σερβία, αλλά βρήκε τα σύνορα ερμητικά κλειστά. Ώσπου πρόσφατα βρέθηκε στην Πάτρα για να δοκιμάσει την τύχη του. “Μου είπαν ότι έπειτα από τρεις ή τέσσερις απόπειρες θα μπω σε κάποιο πλοίο που ταξιδεύει για Ιταλία”, λέει. ‘Έχω μπερδευτεί όμως, δεν φαίνεται εύκολο”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει την αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν μέσω Πάτρας στη Δυτική Ευρώπη. “Οι απόπειρες σημειώνονται καθημερινά κατά τη φόρτωση των πλοίων μεταξύ 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα. Σε έναν από τους ελέγχους νταλίκας που παρακολουθούμε στην πύλη εισόδου, λιμενικός διακρίνει μια ανθρώπινη φιγούρα στο ημιαξόνιο. Σκύβει κάτω από το φορτηγό και στρέφει τον φακό του προς το σημείο όπου εντόπισε κίνηση. Πρώτα πέφτει ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. Μετά ξεπροβάλλει ένα πόδι. Αν και δεν πρέπει να είχε συμπληρώσει πολλές ώρες κρυμμένος εκεί, το πρόσωπο και τα ρούχα του νεαρού μαύρισαν από την εξάτμιση. Τα χαρτιά του γράφουν ότι κατάγεται από το Αφγανιστάν. Είναι μόλις 15 ετών”, γράφει η εφημερίδα.

 Πηγή: kathimerini.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε