Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πατρινό καρναβάλι: Η νύχτα που η Πάτρα έγινε Ρίο Ντε Τζανέιρο, 200.000 οι επισκέπτες

Πατρινό καρναβάλι: Η νύχτα που η Πάτρα έγινε Ρίο Ντε Τζανέιρο, 200.000 οι επισκέπτες

Η Πάτρα «βούλιαξε» από τουρίστες κάθε ηλικίας που έδειχναν να απολαμβάνουν το διάσημο πατρινό καρναβάλι. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Το πατρινό καρναβάλι επέστρεψε μετά από 3 χρόνια και η Πάτρα κέρδισε το στοίχημα. Η πόλη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις γέμισε από 200.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας που διασκέδασαν με την καρδιά τους. Τη νύχτα της Κυριακής, μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, χιλιάδες άτομα παρέμειναν στους δρόμους και διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Η πλατεία Γεωργίου, οι πεζόδρομοι της Ρήγα Φεραίου, της Γερωκοστοπούλου, της Παντανάσσης, αλλά και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είχαν μεταττραπεί από χθες το βράδυ σε μια υπαίθρια πίστα χορού.

Πολλοί όπως είπαν θα συνέχιζαν τη διασκέδαση μέχρι την ώρα που θα πήγαιναν στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για τον προορισμό τους (κυρίως για την Αθήνα). Μικροί και μεγάλοι διασκέδαζαν στην παραζάλη του Καρναβαλιού, αποδεικνύοντας πως η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα της Αποκριάς. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες έφθασαν με τα υπεραστικά λεωφορεία, τουριστικά πούλμαν , αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα από κάθε μέρος της Ελλάδας.

Με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και έναν «χείμαρρο» πυροτεχνημάτων που έδωσε λάμψη στην καρναβαλική νύχτα στην Πάτρα, ξεκίνησε τη νύχτα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του Πατρινού  Καρναβαλιού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να έχουμε ένα ωραιότατο καρναβάλι στην Πάτρα, τους χιλιάδες που έβαλαν πλάτη για να υλοποιηθεί και όλους όσοι φροντίζουν, προκειμένου το καρναβάλι μας να είναι ασφαλές».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όλοι γευτήκαμε αυτές τις ημέρες το καρναβάλι και πήραμε μια ανάσα, γι’ αυτό δεν είναι σωστό και δίκαιο να γυρίσουμε στις γνωστές δυσκολίες της ζωής», προσθέτοντας: «Όλοι γνωρίζετε την αιτία. Αυτούς που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Νέες και νέοι, μπορείτε να βάλετε τη σφραγίδα σας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, να ανοίξετε τα φτερά σας. Η ζωή είναι χαρά, δεν είναι τιμωρία».

Για περίπου πέντε ώρες, χιλιάδες νέες και νέοι μετέδιδαν με τον ενθουσιασμό τους σε όλη την Πάτρα, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, το εκρηκτικό τους κέφι, συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τρία χρόνια, χωρίς περιορισμούς.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με την πολύχρωμη και χειμαρρώδη ορμή μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης. Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το αναλλοίωτο στο πέραμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις