Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέλλα: Αστυνομικός έψαχνε τον θησαυρό που θα έλυνε για πάντα τα οικονομικά του προβλήματα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο 50χρονος αστυνομικός και η «παρέα» του πραγματοποιούσαν ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου για να βρουν αρχαία. Από την…

Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν τόσο ο ίδιος όσο και οι 5 ιδιώτες που ήταν μαζί του, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, κλιμάκιο αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων. Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φορτηγό, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα. Για τον αστυνομικό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε