Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αντίρριο: Μάχη με το χρόνο δίνει το Λιμενικό – Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανατροπή σκάφους

Αντίρριο: Μάχη με το χρόνο δίνει το Λιμενικό – Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανατροπή σκάφους

Τραγωδία στο Αντίρριο μετά την ανατροπή σκάφους.
Ένα άτομο που είχε εντοπιστεί νεκρό στη θάλασσα ανασύρθηκε από το Λιμενικό.
Αγωνία για την τύχη του δεύτερου.
Επικρατούν δύσκολες συνθήκες στην περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το Λιμενικό στο Αντίρριο για δυο άτομα που επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε λόγω της κακοκαιρίας. Υπάρχει ένας νεκρός και γίνονται έρευνες να εντοπιστεί και ένα ακόμη άτομο που αγνοείται.

Λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα ένας από τους επιβαίνοντες ανασύρθηκε νεκρός. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη  επιχείρηση για να ανασύρουν τον νεκρό στη στεριά καθώς τα κύματα που έφθαναν και τα τρία μέτρα τον παρέσυραν και δεν επέτρεπαν στους λιμενικούς και τους πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο να τον προσεγγίσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε και λίγο μετά βυθίστηκε.

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ κατέφτασαν δύτες από την Πάτρα, προκειμένου να συνδράμουν στον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου. Ζητήθηκε επίσης να μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ θα εξεταστεί η συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι λιμενικοί και το σκάφος της 6ης ΕΜΑΚ συνεχίζουν τις αναζητήσεις στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του άλλου άνδρα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Θέλω βοήθεια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ανατροπή του σκάφους, υπήρξε κλήση μέσω ασυρμάτου στο Ολύμπια Ράδιο κάποιου που μιλούσε ελληνικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθειες άλλου ατόμου που ήταν στη θάλασσα να δέσει το σκάφος και η κλήση τελείωσε με τη φράση «θέλω βοήθεια!».

Δείτε εικόνες και βίντεο από την περιοχή που βυθίστηκε το σκάφος.

Πληροφορίες από thebest.gr , nafpaktianews.gr, gnomip.gr

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις