Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αχαΐα: Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιές σε Μπούκα και Φώσταινα

Αχαΐα: Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιές σε Μπούκα και Φώσταινα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη δυτική Αχαΐα, καθώς εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα. Τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο και δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές ήταν τεράστια. Ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι και τα δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν άμεση η βοήθεια του που παρείχε ο δήμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.

Εξήγησε μάλιστα ότι στάλθηκε αμέσως το βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, είπε ότι είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις