Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά – Ελαφόνησος: Φεύγουν οι τουρίστες!

Φωτιά – Ελαφόνησος: Φεύγουν οι τουρίστες!
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φοβισμένοι από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019) στην Ελαφόνησο, οι τουρίστες εγκαταλείπουν την περιοχή. Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες αλλά η κατάσταση είναι καλύτερη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που καίει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη χωματερή στην περιοχή Σίμος και εξαιτίας της προληπτικά εκκενώθηκαν το κάμπινγκ που βρίσκεται εκεί αλλά και ένα ξενοδοχείο.

Ο κόσμος που βρισκόταν στο κάμπινγκ και το ξενοδοχείο, αλλά και σε εξοχικά οδηγήθηκε στην παραλία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

Τρομοκρατημένοι από τη φωτιά και τα όσα έζησαν, πολλοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή! «Είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».

Πλέον, πάντως, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, σύμφωνα τόσο με την Πυροσβεστική όσο και με την κα Τζανετέα. «Τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.

Δείτε τις εικόνες από τη φωτιά που έστειλε νωρίτερα στο newsit.gr ο αναγνώστης Τάσος Κλαρούδας 

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν δύσκολη, αφού από το πρωί έπνεαν στην περιοχή άνεμοι που έφταναν τα 8 μποφόρ.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάντως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πως ξέσπασε η φωτιά στην Ελαφόνησο

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου όπως είπε στο μεσημεριανό δελτίο του ANT1 ο Χρήστος Πασταλίδης, διαχειριστής της σελίδας ForecastWeather, που βρίσκεται στην Ελαφόνησο για διακοπές.

Περίπου στις 10:00 το πρωί, η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση 300 με 500 μέτρων από το κάμπινγκ και από το μεγάφωνο ειδοποιήθηκαν όσοι έμεναν εκεί να φύγουν και να κατευθυνθούν στην παραλία.

Άμεσα, εκκενώθηκε το κάμπινγκ και η παραλία του Σίμου.

Ακούστε τι είπε 

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις