Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε στα 38 της η Μαρία Αθανασοπούλου που είχε διασωθεί από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα όταν ήταν βρέφος

Πέθανε στα 38 της η Μαρία Αθανασοπούλου που είχε διασωθεί από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα όταν ήταν βρέφος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών η μητέρα που είχε σωθεί όταν ήταν βρέθος από τον σεισμό στην Καλαμάτα.

Η Μαρία Αθανασοπούλου, που ήταν 10 ημερών βρέφος όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Καλαμάτα στις 13 Σεπτεμβρίου 1986 και ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 26 ώρες κάτω από τα χαλάσματα, πέθανε ξαφνικά ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Η Μαρία Αθανασοπούλου είχε γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα το 1986, όταν η ίδια δεν καταλάβαινε τίποτα, μετά τον σεισμός των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή της Καλαμάτας.

Οι διασώστες την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο. Αν και κατάφερε να ζήσει, σε όλη της τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό της Μαρίας στάθηκε ο πατέρας της. Άλλωστε η ίδια κατάφερε να επιβιώσει, όμως δεν απέφυγε τα προβλήματα υγείας, αφού έμεινε χωρίς οξυγόνο, νερό και φαγητό για 26 ώρες.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», δήλωσε ο πατέρας της μετά τον θάνατό της.

«Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις